atv'nin reyting rekorları kıran dizisi 'Adanalı'da Maraz Ali karakterini canlandıran Mehmet Akif Alakurt oyunculuk macerasını ve özel hayatını Cosmopolitan dergisine anlattı. 1999 yılında Best Model seçildikten sonra 'Kırık Kanatlar' dizisiyle oyunculuğa başlayan ve bir efsane haline gelen 'Sıla' dizisindeki Boran Ağa karakteri ile şöhreti yakalayan Alakurt, oyunculukta emin adımlarla ilerlediğini söyledi...

İŞİMDE ÇOK DİSİPLİNLİYİM
* Oyunculuk sürprizleri olan bir meslek. Mesela en son 'Adanalı' dizisi için ormanın içinde, yağmurda, çamurda çekim yaptık. Çok keyifliydi. Normal bir iş yapıyor olsan, o saatte evinde televizyon seyrediyor olursun. Oysa oyunculuk yaparken ülkedeki her noktayı görüyorsun. Bir gün gidip tersanede çekim yapıyorsun, bir gün Formula 1 pistinde hızla araba kullanıyorsun...

* 'Sıla'daki aşık erkek rolünden sonra 'Adanalı' gibi bir polisiye bana ilaç gibi geldi. Maraz Ali beni canlı tutuyor.

* İşimde çok disiplinliyimdir. İnsanın işini her zaman özen göstererek yapması gerekiyor. Çünkü sonrasında sorun yaşamak istemiyorum.

* Magazin basınında hakkımda çıkan haberlerin çoğu asılsız. Özel hayatımla ilgili olarak pek konuşma yanlısı değilim. Kız arkadaşımla dışarı çıkarsam Bebek'e veya Nişantaşı'na gitmem. Çünkü orada görüntüleneceğimiz kesindir... İnsanlar hayal kurup benim için haber yazıyorlar ama bana açıp sormuyorlar.

* Aşk güzel bir duygu. Sezen Aksu'nun bir parçası var ya; 'Yaşamak dediğin üç-beş kısa andan ibaret ve aşkı yakaladığın zaman yaşa.' Aşkı, yakaladığında kaçırmamak gerek! Aşık olunca algılarım açılıyor, enerji patlaması yaşıyorum.

* Bir insanı kıskanıyorsam ona pek güvenmiyorum demektir. O zaman da bir türlü mutlu olamam. İnsanlara güvenmeyi severim. Ama ruh ikizimi bulursam peşini bırakmam.

SAKİN BİR İNSANIM
* Şu an oyunculukta geldiğim noktayı korumak istiyorum. Gelecek için en büyük hayalim; olursa ruh ikizimle beraber, yoksa yalnız, arabama atlayıp gidebildiğim yere kadar kadar gitmek.

* Genelde sakin biriyim, sinirlenmem. Ailem için bir şey yapabildiğimde mutlu oluyorum, o zaman kendimi işe yarar biri olarak görüyorum. Aslında doğanın kanunu bu! Biz de doğada yaşayan bir türüz. Hayvan belgesellerini izlediğimde, insanı daha iyi anlıyorum.

* Gergin olduğum zamanlarda rahatlamak için özellikle geceleri ikinci çevre yolunda araba kullanırım.

Sabah