Perdelerini ilk kez mart ayında açan Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'nun 6 ayda sahnelediği 16 oyunun kapalı gişe oynadığı bildirildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşan Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'na gösterilen ilgi her geçen gün artıyor.

Her hafta çarşamba ve perşembe günleri farklı bölgelerden gelen tiyatrocuların sahnelediği oyunlar kapalı gişe oynuyor. Günler öncesinden biletlerini alan Kahramanmaraşlılar kentteki tiyatro kültürünün gelişmesine de katkı sağlıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 51. sahnesi olan Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'nun bugüne kadar bütün oyunlarını kapalı gişe oynadığını ifade etti.

Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'nun mart ayında ilk kez 'Genç Osman' oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıktığını ifade eden Küçükdağlı, ''Kentimizde şu ana kadar 16 oyun sergilendi ve salonda bir tek boş koltuğumuz yoktu. Öyle ki kimi zaman seyircilerimizin birçoğu ayakta oyunu takip etmek zorunda kaldı. Karşısında dolu bir salonu gören tiyatrocularımız ise hakikaten büyük bir keyifle oyunlarını sergilediler. Gelen tepkiler son derece güzel. Tiyatro sevgisinin 2011 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

Tiyatronun insanların birleştiren bütünleştiren bir yanı olduğuna dikkati çeken Küçükdağlı, şöyle konuştu:

''Farklı kültürlerden, farklı kimliklerden çeşitli karakterlerin sergilendiği oyunlarda seyircinin birbirini iyi anlama, hoşgörülü olmak, empati yapma gibi toplumsal birlik ve beraberlik açısından önemli olan duygularının pekiştiğini düşünüyoruz. Bu açıdan bakıldığından Kahramanmaraş'ta tiyatroya olan yoğun ilgi dikkate değer bir önem arz etmektedir.''

Aralık ayında 4 oyunun sergileneceğini anlatan Küçükdağlı, ''Bu oyunlar 'Pir Sultan Abdal'', 'Matruşka', 'Beğendiğiniz Gibi' ve 'Soğuk Bir Berlin Gecesi'. Her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri akşam sahnelenen bu oyunların tamamının bileti şu anda tükenmiş durumda. Gerçekten tiyatroya gösterilen bu ilgi bizleri şehir olarak ziyadesiyle memnun ediyor'' şeklinde konuştu.