RTÜK, ortakları arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi ve AKP İzmir milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun da bulunduğu Kanal 35 TV’ye 11 bin lira ceza verdi..

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında, 16 Nisan 2012 günü Kanal 35’de yayınlanan "Mutfaktayız" isimli program ele alındı. Programa alternatif tıp uzmanı Ahmet Maranki ile Elmas Maranki çifti konuk olarak katıldı. Maranki çifti, "Kozmik beden temizliği" adını verdikleri uygulama ile, bu konuda açılan detoks kampını anlattı. Kampın reklamı yapıldı ve irtibat telefonları da verildi. Seyircilere, Maranki çiftinin, bitkisel destek ürünlerinden almaları da önerildi.

RTÜK üyeleri bu yayın ile, Maranki çiftinin gizli reklam yaptıkları sonucuna vardı. Kanal 35’in bir önceki ay ticari iletişim gelirinin yüzde biri oranında ve 11 bin 031 lira ceza verilmesi oy birliği ile benimsendi. Kanalın ortakları arasında yer alan Tekelioğlu, Abdullah Gül'ün kızkardeşi Hatice Gül ile evli bulunuyor. Tekelioğlu, aynı zamanda Abdullah Gül'ün halasının oğlu. (Gazeteport)