Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Türkiye"de gerçek gündemden uzak yaşama alışkanlığının en ağır dönemlerinden birisinin yaşandığını belirtti. Son gelişmelerden sonra Anayasa Mahkemesi"nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hakkındaki kararını kısa bir süre vermesiyle rahat bir nefes alındığına işaret eden Algün, “Anayasa Mahkemesi"nin aldığı karar tüm toplum katmanlarında önemli bir ders notu gibi görülmesinde fayda olacağını düşünüyoruz” dedi.
Türkiye"nin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve uluslararası alanda vermesi gereken önemli mücadelenin olduğu bir dönemden geçtiğine işaret eden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Bizim gündemimizde üretimin artması, istihdam, sosyal yaraların çözümü, uluslararası oyunlara karşı yapmamız gerekenler gündemin ilk sırasına hiç oturmamıştır. Hal böyle olunca hükümetimizin ve muhalefetin yaptığı veya yapmadığı meselelerde hiç gündeme gelmemekte ve halkımız bu süreci gülerek izlemektedir. Aylardır tartışılan kapatma davasının neticesi kamuoyunda ciddi bir rahatlama sağlamıştır. Ancak; bu rahatlama toplumumuzda herkese yeni yükler yüklemiştir. Verilen bu karar aslında ülke tarihimiz açısından uzun yıllar üzerinde yorum yapılabilecek bir karardır” diye konuştu.
Bugünden itibaren hükümetin, muhalefetin ve tüm sivil toplum örgütlerinin doğru gündem ve doğru hedeflerle meşgul olması gerektiğine işaret eden Algün, şunları söyledi: “Ekonomik ve sosyal sorunların çözümü noktasında gündem oluşturulmalıdır. Verilen kararın ülke menfaati doğrultusunda olduğunu düşündüğümüzde aslında hepimize bir yük yüklenmiştir. İşte bu anlamda kararı doğru algılamalı ve hepimiz gereğini ve gereken dersi almalıyız. Bu ülkemizin geleceği açısından çok önemli diye düşünüyoruz”