Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, sektörde her geçen gün artan sorunlar nedeniyle Aydın"da marangoz esnafının tükenme noktasına geldiğini söyledi. Yaklaşık 10 yıldır hiçbir siyasinin de söz vermesine rağmen projelerine destek vermediğini kaydeden Algün 11 Ocak günü sektörde çalışan marangozların bir araya gelip sorunları görüşeceğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Marangozlar Odası Başkanı toplantıya siyasileri çağırmayacaklarını, ancak sivil toplum örgütlerinin davetli olduğunu belirterek “Aydın Marangozlar Odası öncülüğünde Söke ve Nazilli Marangozlar Odası"nın desteklediği "Ya gücümüzü kullanacağız ya da yok olacağız" isimli bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıya Söke Nazilli Marangozlar odasının yanı sıra diğer ilçelerde bulunan karma esnaf odalarına da bağlı marangozların ve oda başkanlarımızın katılımını sağlamak için AYESOB vasıtasıyla davet gönderildi. Toplantımıza tüm sivil toplum örgütleri ve Aydın halkımıza davet ediyoruz. Biz özellikle sektörde yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili bir rapor hazırlanarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlara göndermeyi düşünüyoruz. Marangoz, mobilyacı sanatkârlarımızın sektörel sorunları her ne kadar ayrı gibi görünse de birçok sektörle aynı kadere paylaşmaktadırlar. Biz oda olarak gerek ilçe odalarımızın gerek ilçelerdeki sanatkârlarımızın bu toplantıya katılım sağlayacağını inanıyoruz. Her geçen gün daha çok sona yaklaşan sektörümüzle ilgili alınması gereken acil kısa, orta ve uzun vadeli tedbirler ne olmalıdır? Sorusunun cevabını arayacağız” dedi.
“SİYASİLERE KIRGINIZ”
Yıllardır güvenerek sorunlarına cevap bekledikleri yerel yetkili siyasetçilere çok kırgın olduklaını da ifade eden Aydın Marangozlar Odası başkanı Süleyman Algün açıklamasının devamında “Biz 10 yıldır kendimiz çalıyor kendimiz oynuyoruz. Toplantıya siyasi partilerimiz ve temsilcilerine davet etmeyeceğiz. Bunun dışında tüm sivil toplum örgütü temsilcilerini aramızda görmek istiyoruz. Sorun Aydın"ın sorunu, çözümü bulacak olanlarda Aydınlılardır diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.