Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, AK Parti aleyhine açılan kapatma davası sonrasında Aydınpost'a yazılı açıklamada bulundu.
Başkan Süleyman Algün açıklamasında, "Ülkemizde halen daha 1960 yılların zihniyetinde değişikliğin olmadığını görmek toplum olarak bizleri üzmektedir. Merhum Adnan Menderes'e yapılan siyasi linç ve sonrasında alınan idam kararı ülkemiz tarihinde kara bir leke olarak hep kalacak ve hep anılacaktır" dedi.
Algün ayrıca, "Geçen bunca yıla rağmen siyasi rakipleri alt etmeyi siyaset meydanlarında beceremeyenlerin bu ve benzeri yöntemleri kullanmasını halkımız ibretle izlemektedir. Ak Partiye inanıp oy veren milyonlarca insan ona güvendiği ve inandığı için oy vermiştir. Ak partiyi yıpratmanın veya iktidardan indirmenin yolu ona oy vermiş insanlara kendini inandırmak ve ondan daha fazla hizmet üretecek ekipleri kurmaktan geçmelidir. Ülkemiz ekonomik, sosyal, uluslar arası ilişkiler ve terörle mücadelede ciddi mücadeleler vermektedir. Yaşanan bu süreçte herkesin bunu anlaması ve bilmesi için dahi olmasına gerek yoktur. Hangi partimiz iktidar olursa olsun ülkemizdeki birçok sorun elli yıldır biriken sorunlardır. Bu sorunlar kısa sürede çözülecek sorunlar olmadığını da hepimiz biliyoruz. Hal böyleyken verilen birçok mücadelede halk gözüyle iyi görünürken açılan bu kapatma davasını hukuki olmaktan öte genel anlamda siyasi bir dava olarak anlaşılması doğru bir algılamadır diye düşünüyoruz. Geçmişte de benzeri bir davayla kapatılan Refah partisi mi cezalandırılmıştır? Yoksa halkımız mı cezalandırılmıştır. Yaşanan o süreçte Refah partisiyle uğraşma adına halkımızın dini ve milli değerleriyle oynandığını ve akabinde aynı Adnan Menderesin “yeter söz milletindir” dediği gibi Ak Parti kurulmuş oda benzer bir slogan kullanarak büyük halk desteği almıştır. Bugün açılan kapatma davası yine halkımız tarafından maksatlı ve amaçlı bir siyasi kapatma davası olarak anlaşılmakta ve kesinlikle bu süreç sonunda bu partinin oyları artacaktır. Peki, işin bu yönünü bilen muhalefet partilerimiz neden bu sürece hayır demez? Neden karşı çıkmaz? Bu anlaşılır bir durum değildir. Muhalefet partilerimiz iktidar olmak istemiyorlar mı? Veya bu bir devlet politikası mı anlayabilmiş değiliz. Biz Aydın Marangozlar Odası olarak, sektörümüze yeterli desteği vermemiş olmasına rağmen hükümetimizin yıpratılmaması gerektiği kanaatindeyiz. Hem içerde hem dışarıda ciddi sıkıntı ve sorunlarımızın olduğunu biliyoruz. Biz sanatkârlar olarak aza kanaat getirir ülkemiz için yıllarca boğaz tokluğuna yaşar gideriz ama yarın çocuklarımız ve torunlarımız için ülkemizin bu ve benzeri kavga ve tutumlardan zarar gördüğünü biliyoruz. Bu kapatma davası süreci en kısa sürede sonuçlanmalı ülkemiz boş gündemlerle zaman kaybetmemelidir" diye konuştu.