Zonguldak merkeze bağlı Göbü Köyü’nde, evinin yanına manzarayı kapatacak şekilde ev yaptırdığı iddiasıyla tartıştığı kardeşi ilköğretim okulu müdürü 42 yaşındaki Refik Ünlüer’i bıçaklayarak öldüren 48 yaşındaki Ferudun Ünlüer, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay’ın, cezayı az bularak dosyayı bozması üzerine aynı mahkeme sanık Ünlüer’i 18 yıl 4 ay hapse mahkum etti.

Olay, 27 Ekim 2008’de meydana geldi. Göbü İlköğretim Okulu Müdürü olan Refik Ünlüer, annesi ile birlikte oturan ağabeyi emekli madenci Ferudun Ünlüer’in evinin yanındaki babalarından kalan ortak arazilerine ev yaptırmak istedi. Ferudun Ünlüer, iddiaya göre çok yakın olması nedeniyle yeni evin kendi evinin manzarasını kapatacağını söyleyerek kardeşinden inşaatı biraz daha uzağa yaptırmasını istedi. Buna rağmen evi ağabeyinin evinin yanına yaptıran Refik Ünüler ile Ferudun Ünlüer’in arası bozuldu.

100 METRE KOVALAYIP 15 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Olay günü gece kahveden dönen Refik Ünlüer, evin önünde karşılaştığı ağabeyi Ferudun Ünlüer ile aynı nedenle tartışmaya başladı. Ferudun Ünlüer, tartışma sırasında elindeki bıçakla yaklaşık 100 metre kovalayarak yakaladığı kardeşi Refik Ünlüer’i sırtından bıçaklayıp yere düşürdü. Yerde de kardeşini bıçaklamaya devam eden Ferudun Ünlüer, sesler üzerine gelen eşi Perizat Ünlüer ve diğer köylüler tarafından durduruldu. Refik Ünlüer, aldığı 15 bıçak darbesiyle hayatını kaybetti.

’MANZARAYI KAPATTIĞI İÇİN 1 METRE İLERİYE YAPMASINI İSTEDİM’

Tutuklanan Ferudun Ünlüer hakkında, ’Kasten kardeşini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kendisini savunan sanık Ünlüer, kardeşinin uyumsuz bir yapıya sahip olduğunu ileri sürerek, "Ev yapmasına karşı çıkmadık. Ancak evi, oturduğumuz evin dibine yapmaya kalkıştı. Ben de evin manzarasını kapattığı için evi 1 metre ileriye yapmasını istedim. Buna rağmen evi yaptı. Bu olaydan sonra eşiyle birlikte sürekli üzerime geldiler. Her akşam alkol alıyor, ’Seni burada rahat yatırmayacağım. Her akşam içip içip buraya geleceğim ve seni kullanacağım’ gibi sözler söylerdi. Olay günü de aynı şekilde ’Sen adam mısın?’ diye üzerime gelerek bana küfür etti. Ben de üzerimde taşıdığım bıçağı çıkarıp vurdum" dedi.

YARGITAY BOZDU

Mahkeme heyeti, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle sanık Ünlüer’i 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği cezayı az bularak dosyayı bozdu. Dün görülen duruşmada Ferudun Ünlüer, yine hakim karşısına çıktı. Ferudun Ünlüer, "Pişmanım. Yüce mahkemenin vereceği karara saygılıyım" dedi.

Mahkeme heyeti, cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle önce 22 yıl hapse mahkum ettiği sanık Ünlüer’in cezasını, daha sonra duruşmalardaki iyi halini de göze alarak 18 yıl 4 aya indirdi.