Mantarı yedi kanseri yendi Doktorların 6 aylık ömür biçtiği kadın, Reishi mantarı sayesinde hastalığı 3-0 yendi. Şimdi kaderdaşları için bu şifalı besini yetiştirecek.

Kanser hastası Dida Kaymaz (32), bir yandan hayatta kalma mücadelesi verirken, bir yandan da kaderdaşlarının imdadına yetişecek bir proje için kolları sıvadı. Bilkent Üniversitesi mezunu Kaymaz, 6 yıl önce dil eğitimi için gittiği İtalya'da mide kanseri olduğunu öğrendi. Daha sonra sırayla kolon ve akciğer kanserine yakalandı. Kanserli hücreler karaciğerine ve beynine sıçradı. Ama o hastalığa boyun eymedi. Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Kaymaz, kök hücre tedavisinin ardından kanserli hücreleri vücudunun 3 noktasında yendi. Doktorların 6 ay ömür biçtiği Dida Kaymaz, kanseri 6 yıl süren çaba sonucunda büyük ölçüde alt etti.

ÜCRET YOK
Hastalığı süresince umudunu hiç yitirmeyen ve hastalara umut aşılayan genç kadın, sağlık formülünü verdi. 6 aydır, "Reishi mantarı" çayı içtiğini belirten Dida Kaçmaz, bu çayın kanserli hücreleri öldürdüğünü söyledi. Ancak bu mantarın ender bulunduğunu öğrenen Kaymaz, bu bilgiden hareketle rotayı, mantarı yetiştirmek için en uygun ortama sahip olan ve Peru'dan sonra oksijeni en bol yerlerin başında gelen Adana'nın Pozantı ilçesine çevirdi. Projesini hayata geçirecek olan Kaymaz, Toroslar'ın eteklerinde bulunan yörede, Reishi mantarı yetiştirecek ve şifalı mantarları hastalara JAPONLARIN, "ölümsüzlük" mantarı "ücretsiz" dağıtacak.

takvim