AKP MYK dün Başbakan Erdoğan"ın başkanlığında 4 saat süren bir toplantı yaptı. AKP, partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu"nun (MKYK) toplanarak, süreçle ilgili bilgi verilmesi ve MYK"ya yetki alınmasını kararlaştırdı. Erdoğan, 18 Nisan"da toplanması planlanan MKYK"nın 7 Nisan"da yapılacağını bildirdi. Toplantıda, dava süreciyle ilgili üyelere bilgi verilecek, partinin yapacağı çalışmalar ve savunma konusunda yetki alınacak.



MYK üyeleri, Anayasa değişikliği konusunda değişik görüşler ortaya koydular. Bazı üyeler, Anayasa"nın 68 ve 69. maddelerinde değişiklik yapılmasının yeterli olacağını dile getirdi. Buna karşı bazı MYK üyelerinin, MHP"nin de imzası olan 2000 yılında TBMM"ye sunulan Anayasa değişikliğinin tekrar getirilmesini önerdi. AKP, kapatma davası sürecinde Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi"nin hedef alınmamasını kararlaştırdı.


MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Fırat, demokratik duruşa ve hukukun üstünlüğüne sonuna kadar bağlı kalarak süreci sonuna kadar yürüteceklerini söyledi.

AKP savunma komisyonu kuruyor

MYK toplantısında, “Bu bir siyasi dava, savunma yapmayalım” şeklindeki bazı milletvekillerinin görüşleri de değerlendirildi. Bir MYK üyesinin, bu görüşleri hatırlatması üzerine Erdoğan"ın, “Hayır, bu yaklaşım doğru değil. Savunmamızı yapacağız. Hem de manifesto gibi bir savunma hazırlayacağız” dediği öğrenildi. Erdoğan, Dengir Fırat başkanlığında bir savunma komisyonu kurulacağını da belirtti.