Öğretmenleri aleyhine ifade vermedikleri için lise yönetimi tarafından mobbing’e uğradıklarını söyleyen öğrencilerin şikâyeti üzerine yöneticiler ifade verecek.

İZMİR Maltepe Askeri Lisesi 47’nci dönem 1000’inci devre öğrencileri geçen ay yapılan mezuniyet töreniyle bu öğrenciler Harp Okulu’na girmeye hak kazandı. Fakat ilginç bir durum vardı. Aralarında her yıl dönem birincisi olan bir öğrencinin de olduğu 21 öğrenci ya okuldan atıldı ya da ayrıldı.

Savunduk diye

21 askeri lise öğrencisinin bir bölümü, okul yönetiminden ve sınıf subaylarından şikâyetçi oldu. Şikayet gerekçeleri ise şuydu: “İngilizceleri gelişsin diye 4 öğretmen subay, son sınıflara Game Of Thrones (Tahtların Oyunu) dizisini izletti; bu öğretmenlere pornografik içeriklerin bulunduğu, Türklüğü aşağılayan bir dizi seyrettikleri gerekçesi ile soruşturma açıldı; bizim ifademiz alındığında öğretmenlerimizi savunduk.”

Notları düşürüldü

İddiaya göre, okul yönetimi, sınıf subayları aracılığıyla öğretmenlerinin aleyhine ifade vermelerini istemişti. Öğretmen subaylar aleyhinde ifade vermeyen öğrencilerin son öğretim yılında çeşitli bahanelerle disiplin notları düşürüldü. Kimi okuldan atıldı kimi de kendilerine dayatılan baskılar nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Okuldan atılan ve ayrılan askeri lise öğrencilerden bir bölümün verdiği şikâyet dilekçesi üzerine Güney Deniz Saha Komutanlığı Asker Savcılığı mobbing iddialarını incelemek üzere soruşturma başlattı. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen soruşturma kapsamında ilk aşamada geçen hafta 28 Askeri Lise öğrencisinin ifadesi alındı.

Mobbing ifadesi

Bu öğrenciler arasında Harp Okulu’na girmeye hak kazanan öğrenciler bulunduğu gibi atılan ve ayrılan öğrenciler yer aldı. Soruşturmanın 2’nci aşamasında ise mobbing uyguladıkları iddia edilen okul yöneticileri ve sınıf subaylarının ifadesine başvurulacak. (Hürriyet)