Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ”6111 sayılı yasa kapsamında, yani bundan faydalanan mükelleflerimiz bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödesinler çünkü bu son şans” dedi.


Daha önce taksitlerini zamanında ödemeyip de sistem dışında kalan mükellefleri de uyaran Şimşek, şöyle devam etti: "6111 sayılı yasa kapsamında, yani bundan faydalanan mükelleflerimiz bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödesinler çünkü bu son şans. Bundan sonra yeni bir düzenleme gündemde değil.

Gelir İdaremiz zaman zaman mükelleflerimize borçlarını hatırlatıcı mektuplar yollamakta. Ben bugün buradan bütün mükelleflerimize sesleniyorum, borçları varsa bir an önce ödemeye çalışsınlar. Vatandaşlara borcu olup olmadığını Gelir İdaresi internet sitesinden öğrenebilme imkanı sağladık. Borç sorgulamak için vergi dairesine gidilmesine gerek yok."

Bundan 10 yıl önce vergilerin neredeyse yüzde 86’sının faize gittiğini, bugün ise toplanan vergilerin neredeyse yüzde 84’ünün milletin hizmetine gittiğini ifade eden Şimşek, bunun Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu ve korunması gerektiğini bildirdi.

Bakan Şimşek, "Hiç kimse bize bu Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı’nını alıp da (hükümet bu konuda bir şey yapmıyor) diyemez. Ben artık bunu milletimizin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.