Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmcilerin de tepkisini çeken KDV artışı konusunda Maliye Bakanlığı"na sitem etti.

Günay, “Biz de bakanlık olarak kültür varlıklarından elde ettiğimiz gelirin yüzde 15"ini her ay peşin olarak Maliye"ye ödüyoruz. Kazandığımızın yarısını Maliye"ye veriyoruz” dedi.

BALIKESİR"in Erdek ilçesinde Kyzikos Antik kentinde devam eden arkeolojik kazılarında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Maliye Bakanlığı imkanını bulsa ceketimizi alacak” dedi. Maliye"ye sitem ederken Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın da kazandığının yarısını Maliye Bakanlığı"na verdiğine dikkati çeken Bakan Günay, 3 yıldız ve üzerindeki otellerdeki yeme-içme merkezleri ile birinci sınıf lokantalarda KDV"yi yüzde 8"den yüzde 18"e yükselten Maliye Bakanlığı"nı eleştiren Günay, şu ifadeleri kullandı:
İyileştirme çalışmaları var
“Maliye Bakanlığı KDV artırımına gitti ne yazık ki. Salı gününden itibaren turizmci arkadaşlarla toplantı halindeyiz. Önümüzdeki Çarşamba günü ilgili bütün bakanlarla ekonomi ve turizm konulu koordinasyon toplantısı yapacağız. Bir kaç beklentimiz var; ancak burada şimdi kamuoyunda özel bir beklenti yaratmak istemiyorum. Birkaç konuda hazırladığımız çalışmamız var. Toplantıda gündeme getireceğiz. Bunlar, hükümetteki kabine değişikliği öncesi arkadaşlarımızla mutabık kaldığımız, yeni arkadaşlara ise anlatmamız gereken konular. Bu alanda iyileştirmeler yapma amacındayız.”
Kültür varlıklarından elde ettikleri gelirin yüzde 15"ini peşin olarak alan Maliye Bakanlığı"nı da eleştiren Bakan Günay"ın, “Maliye Bakanlığı imkanını bulsa ceketimizi alacak” ifadesi dikkat çekti. Bakan Günay, “Kültür varlıklarından elde ettiğimiz gelirin yüzde 15"ini, her ay peşin olarak Maliye Bakanlığı"na ödüyoruz. Biz kültür varlıklarını ayağa kaldırmak için kaynak bulmaya çalışıyoruz. Kazandığımızın yarısını Maliye Bakanlığı"na veriyoruz” diye konuştu.

Küresel krize rağmen iyi ülkelerden biriyiz

KAZI çalışmalarına ayrılan paranın da son derece kısıtlı olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “1 milyon TL"nin altında. Biz geçen yıl 20 milyon TL, bu sene de 20 milyon TL olmak üzere ek kaynaklar bularak bunları 40 katına çıkarttık” dedi. Türkiye"de turizmin son yıllarda son derece önemli bir istihdam kapısı ve toplumsal dönüşüm alanı olduğuna işaret eden Günay, “Geçen yıl 20 milyar doların üzerinde turizm geliri elde ettik. Bu yıl da Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında, yaşanan krize rağmen durumu iyi olan ülkelerdeniz. Fakat sektörü destekleyecek önlemler almamız gerekiyor” diye konuştu. - hürriyet