İsveç'de iki genç kadına cinsel taciz gerekçesiyle suçlanan ve İngiltere'nin başkenti Londra'da ev hapsinde tutulan Julian Assange, para sorununu çözene kadar gizli belge yayınlamayı durdurduklarını söyledi.

'BAĞIŞLARIMIZA EL KONULUYOR'
Wikileaks'in mali sıkıntı içinde bulunmasından finans kurumları Visa, Paypal, Mastercard ve Bank of America'yı sorumlu tutan Julian Assange, Wikileaks'e yapılan bağışları bu kurumların kendilerine ulaştırmamasından şikayetçi oldu. Assange, Wikileaks'e yapılan bağışların yüzde 95'e varan oranının ABD'deki finans kuruluşları tarafından bloke edilerek, kendilerine verilmediğini belirtti.

'AB KOMİSYONU KARAR VERECEK'
Bu konuyu Avrupa Komisyonu'na götürdüklerini hatırlatan Assange, kasım ayı ortasına kadar AB'nun bu konuda bir karar vermesini beklediğini söyledi.

Wikileaks kurucusu Julian Assange, Doğuş Grubu'nun ekim ayında düzenlediği Yeni Medya Düzeni Konferansı'nı katılmıştı. Assange, Londra'da ev hapsinde olduğu için İstanbul'a gelememiş ancak video konferans yöntemiyle Türk katılımcıların sorularını yanıtlamıştı.