Söke Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Er ve Orhan Korkmaz, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, daire müdürleri ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşma yapan Kaymakam Mehmet Demirezer; “Hizmet Birlikleri ülkenin bütün ilçelerinde kurulmuş, mahalli hizmetleri özellikle köylerle ilgili hizmetleri başka kurum ve kuruluşların hizmet alanına girmeyen hizmetleri yapmaya çalışan kurumdur” dedi.
30 yıllık meslek hayatında kendi geliri ve bütçesi olan kurumlar ile birçok hizmetin yapılabildiğine tanık olduğunu ifade eden Demirezer; Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak da güzel hizmetlere imza atacaklarına inandığını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği Mali Genel Kurul Toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Birliğin 2009 yılı bütçesinin 858 bin 926 TL gelir, 849 bin 127 TL gider olarak gerçekleştiği; 2010 yılı tahmini bütçesinin 950 bin TL olduğu belirtilirken, oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda 2009 yılı KÖYDES projesi kapsamında 143 bin 519 TL"lik, KÖYDES Ek projesi kapsamında 9 bin 607 TL"lik iş yapıldığı, 2009 yılı Birlik Bütçesinden köyler için toplam 616 bin 101 TL"lik ihale yapıldığı, 2009 yılında ilçe köylerine toplam 34 bin 990 TL"lik nakit yardım yapıldığı belirtildi. Gündemde bulunan tüzük değişikliği maddesinde amaçlarının genişletilmesi konusu konuşulurken; yapılan görüşme sonunda tüzüğün amacı maddesinin değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Hükümetin bütçe görüşmeleri devam ederken, hükümet tarafından köylere yatırım amacı ile oluşturulan KÖYDES Projesi"nin devam edip etmeyeceği akılları karıştırdı. KÖYDES Projesi"nin devamsızlığı yönünde hükümetin alabileceği karar sonrasında, KÖYDES"ten Hizmet Götürme Birliklerine aktarılan paranın gerçekleşmemesi durumu genel kurulun tartışma konusu oldu. Toplantıda bir süre İl Genel Meclis Üyeleri konu ile ilgili tartışırken; İl Özel İdare"den köylere aktarılan kaynak tartışmanın ana odağı oldu.