Bozdoğan'a bağlı Örencik Köyü'nde yaşayan 96 yaşındaki Mehmet Evcil'in devletine olan bağlılığı ve cömertliği Vali Malay başta olmak üzere herkesi duygulandırdı. 20 yıldır felçli eşi Fatma Evcil'i (99) tek başına bakan Mehmet dedeyi Aydın Valisi Mustafa Malay üç yıldır yoğun uğraşlarına rağmen devletten yardım alması sağlamayı yine başaramadı. Devletten yardım almayı kabul etmeyen Mehmet Evcil, küçük incir bahçesinde ilerlemiş yaşına rağmen çalıştığı için dualarının kabul olduğunu ve hiçbir şeye muhtaç olmadığını söyledi. Vali Malay"ın tüm ısrarlarına rağmen yardımı kabul etmeyen Mehmet dede cömertliği ile de herkesi duygulandırdı. “Devlete yazık, biz kendimize bakabiliyorken devletten bir şey istememiz büyük günah” diyen yaşlı adamın kanaatkarlığı, herkesi hayrete düşürdü.
2006 yılında Örencik Köyü'nde gerçekleşen bir açılış programında Mehmet Dede ile tanışan ve zaman zaman kendisine yardım edebilmek için girişimlerde bulunan Vali Malay, yaşlı adamı evinde bir kez daha ziyaret etti. Malay'a ziyareti sırasında İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtulan eşlik etti.
Yaşlı adamın zor durumda olması nedeniyle kendisine yaşlılık maaşı bağlanmasını teklif ettiğini hatırlatan Malay, “Mehmet Amca elerini yukarıya kaldırarak bana 'Ben devletten para almam' dedi. O zaman 94 yaşındaydı, şimdi 96 oldu. Ne kadar uğraşsam da maaş bağlanması ve maddi yardım yapılması konusunda onu ikna etmeyi başaramadım. Asil Türk insanının ve gerçek Müslümanlığın örneğini burada görüyorum. Kendisini çok takdir ediyorum. Her yerde örnek olarak gösteriyorum. Küçük bir evin içersinde bir tarafta kendi yatıyor, diğer tarafta felçli teyze yatıyor. Ama bu kadar ilerlemiş yaşı ve bu kadar fakir olmasına rağmen 'Devletten bir kuruş almam' diyor. Dağın başındaki 3 dönüm incir bahçesine gidiyor, kendisini ve ailesinin geçimini sağlıyor. 'Allah ne istersem veriyor' diyor. Çok zor durumda ama kanaat ediyor” dedi
Devletten gelecek yardımı kabul etmediği için kendi cebinden aileye yardım ettiğini belirten Vali Malay, “Kendi paramla biraz gıda malzemesi alarak, bugün yeniden onlara ziyarete geldim. Ama altında kalmıyor. Bana tarlasından topladığı ürünlerden zorla veriyor. Ben Mehmet Dede'nin herkese örnek olmasını istiyorum. Ama gençlerimiz gelip 'Devlet bana yardım etsin' diyorlar. İşte ben onlara karşıyım. Kaymakam arkadaşlara da hep söylüyorum. Biz yaşlı, sakat ve fakirlere yardım etmeliyiz. Böyle insanlara yardım etmek için seferber olmalıyız. Devlet böyle kişilere yardım etmeli. Ama buna rağmen devlet yardımını kabul etmediği ve kendisini çok sevdiğim için ben kendi bütçemden karınca kaderince yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.
Mehmet Dedeye olan ziyaretin ardından köydeki diğer en yaşlı teyzeyi ziyaret için harekete geçen Vali Malay"a Mehmet dede eşlik etti. Ele ele 50 metre yürüyerek 101 yaşındaki Esma Doğan"ı ziyaret eden Mehmet dede ile Vali Malay, bir asrı deviren Esma ninenin gönlünü aldılar. Mehmet dede gibi onunda devletten yardım almadığını öğrenen Vali Malay bir kez daha şaşkınlık yaşadı. Beraberinde gelen doktorun muayene ettiği Esma nine ile Mehmet dedin sağlık durumlarının son derece normal olması herkesi şaşırttı. Örencik Köyü Muhtarı Mesut Ergun, köylerinde bulunan tüm yaşlıların büyük saygı gördüğünü ve köylüler tarafından çok sevildiğini ifade etti.