Malatya Valiliği'nin öncülüğünde geçen yıl ilki düzenlenen ve sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin ikincisi 18-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Uzun metraj film dalında 8 filmin yarışacağı festivalde Prof. Dr. Oğuz Onaran, Doç. Dr. Berrin Yanıkkaya ve Levent Cantek'ten oluşan ön jürinin seçtiği yapımlar Malatya'da sinemaseverler ile buluşacak. 
 
2. Malatya Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma bölümünde filmler "en iyi film", "en iyi yönetmen", "en iyi kadın oyuncu", "en iyi erkek oyuncu", "en iyi senaryo ödülü (özgün ya da uyarlama)", "en iyi özgün müzik" olmak üzere toplam altı kategoride değerlendirilecek. Jüri tarafından seçilen en iyi film, "Kristal Kayısı En İyi Ulusal Uzun Film Ödülü" ve 30 bin TL ile, en iyi yönetmen ödülü almaya hak kazanan sanatçı ödül heykelciği ve 10 bin TL ile ödüllendirilecek. En iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu, en iyi özgün müzik kategorilerinde ödüle layık görülen sanatçılar ise ödül heykelciğinin yanı sıra 6 bin TL maddi ödül kazanacak. 
 
Ulusal Kısa Film Yarışması'nda Kristal Kayısı En İyi Kısa Film Ödülü'nü alan film ise 5 bin TL ile ödüllendirilecek.
 
Malatya Valisi Ulvi Saran'ın öncülüğünde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nca organize edilen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak filmler şöyle: 
 
Eylül / Cemil Ağacıkoğlu 
Gelecek Uzun Sürer / Özcan Alper 
Kar Beyaz / Selim Güneş 
Küçük Günahlar / Rıza Kıraç 
Mar / Caner Erzincan 
Saklı Hayatlar / Haluk Ünal 
Unutma Beni İstanbul / Kollektif (Artistik Yönetmen: Hüseyin Karabey) 
Zenne / M. Caner Alper ve Mehmet Binay.