Tekirdağ Çorlu ilçesi, Tapu Dairesi, Vergi Dairesi, Emniyet ve Belediye"nin karıştığı rüşvet skandalıyla çalkalanıyor. En son Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel"in yaptığı rüşvet görüşmeleri ortaya çıktı

Görev süresince aldığı rüşvetle gayrimenkul zengin haline gelen Adıgüzel"in, yıllardır sorunsuzca işlettiği rüşvet çarkı Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı"na yapılan şikayetle tespit edildi. Adıgüzel"i dinlemeye alan Jandarma, Vergi Müdürü"nün (Mal Müdürü) Çorlu"daki önemli bir işadamıyla yaptığı telefon görüşmesine şahit oldu. Adıgüzel, işadamıyla ilgili bir dosya tuttu ve adamı arayarak rüşvetin yolunu açan ilk görüşmeyi yaptı.

Adıgüzel: Beyefendi merhaba... İşleriniz iyi galiba.

İşadamı: İyidir, çok şükür.

Adıgüzel: Sizinle ilgili hazırlanan dosyayı inceliyordum da... 550 bin YTL vergi borcunuz var. Borcunuzu ne zaman ödeyeceksiniz, artık vakti geldi.

İşadamı: Efendim şu an durumlar pek müsait değil. Bir şeyler yapılamaz mı?

Adıgüzel: Dilerseniz görüşelim.

50 bin YTL rüşvet aldı

İşadamı da Adıgüzel ile buluştu. Adıgüzel, oluşturulan dosyayı bütün detaylarıyla işadamına gösterdi. Gerçekten de işadamının 550 bin YTL"lik borcu vardı. Adıgüzel, “Dilersen anlaşabiliriz” diyerek, işadamından 50 bin YTL istedi. İşadamı da 50 bin YTL"yi verdi.

Adıgüzel de, bunun karşılığında işleme henüz sokmadığı dosyayı yeniden revize ederek, 550 bin YTL"lik borcu 50 bin YTL"ye indirecekti. Fakat dosyayı revize etmek yerine işleri sürekli erteleyince işadamı, avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunarak Vergi Dairesi"ndeki büyük rüşvet ve yolsuzluğun ortaya çıkmasını sağladı.

Emniyet ilgilenmedi

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, gelen bu şikayeti incelenmek üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü"ne gönderdi. Fakat Emniyet Müdürlüğü herhangi bir işlem yapmadı. Savcılık her sorduğunda da Emniyet"ten, “Bizim bu işi takip etmek için yeterli teknik altyapımız yok. Ama ilgileneceğiz” yanıtını alıyordu.

5 ay sonra Emniyet"ten o şikayet dilekçesinin kaybolduğu yanıtı gelince, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, polis bölgesi olmasına rağmen Vergi Dairesi"ndeki bu rüşvet olayı dahil, Tapu ve Sicil Müdürlüğü ile Belediye Ruhsat İşleri Müdürlüğü"ndeki bütün rüşvet iddialarının incelenmesi işini Tekirdağ Jandarma Komutanlığı"na verdi. Sekiz aylık takip sonucu Çorlu"daki tezgah ortaya çıkarıldı.

Sürpriz gözaltılar olabilir!

“Meydan” ve “Veren 6” adlı operasyonlarla başlayan süreç hâlâ devam ediyor. Jandarma büyük bir titizlikle takibi sürdürüyor. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı"nda da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Başsavcı Orhan Çetingül koordinasyonunda, Savcı Mehmet Kenan Bozdağ, Savcı Halil İbrahim İskenderoğlu ve Savcı Mehmet Arıkan Tapu Sicil Müdürlüğü ile Vergi Dairesi"nin kayıtlarını inceliyor. Şu ana kadar buzdağının ancak yüzde 30"unun ortaya çıkarıldığı, yüzde 70"lik bölümünün de önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

DİPNOT

“Veren 6” operasyonuyla gözaltına alınan 17 kişiden Murat Çetin Adıgüzel, Mali Müşavir Nuri K. ile manavlık yapan İsa B. "Rüşvet, irtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan tutuklanarak Çorlu Cezaevi"ne gönderildi.
Vatan