Makyaj süngerleri en temiz tutmamız gereken makyaj malzemelerinin başında geliyor. Yüzümüze direkt olarak sürdüğümüz, pudra ya da fondöten, kapatıcı gibi malzemeleri uygulamakta kullandığımız bu süngerler bir hayli kirleniyor ve sürekli temizlik ve bakım gerektiriyor.

Peki bu temizliği ne şekilde sağlayabiliriz?

İlk olarak bu süngerleri her kullanışımızdan sonra mutlaka yıkamalıyız. Yıkanmayan ve bir sonraki kullanıma kadar bekletilen bu süngerler hem kurur hem de bakteri üretmeye devam eder. Bu yüzden her kullanımdan sonra suyun altına tutun ve kendi renkleri geri gelene kadar bol suyla yıkayarak kurutun.

Bir diğer çözüm bu süngerleri bebe yağı ile yıkamaktır. Bebeklerimizin hassas cildi ve saçları için kullandığımız bu şampuanlar makyaj süngerlerinizi de kolayca temizleyecektir.

Makyaj süngerleriniz için ısı da kullanabilirsiniz. Kirli süngerlerinizi kısa bir süreliğine mikrodalga fırında tutmak içindeki bakterilerden kurtulmanızı sağlar.

Zeytinyağı ya da hindistan cevizi gibi saf ve anti bakteriyel özellikler taşıyan yağlar da iyi birer temizleyicidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu bu yağların süngerlerden zor arınacak olmasını göz önünde bulundurmaktır...