Gençlik Birliği İl Başkanı Emre Albayrak, bir grup genç ile birlikte Atatürk Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasına basın mensuplarından beklediği ilgiyi göremeyince açıklamayı bitirip aynı meydandaki bir başka basın açıklamasına katılıp poz verdi. Türkiye Gençlik Birliği üyesi gençlerin bu tutumu ilginç yorumlara neden oldu.
Aydın Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalıkla birlikte açıklama yapıp Başbakan ve Cumhurbaşkanı aleyhine slogan atıp pankart açan grup adına konuşan TGB Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, 19 Ekim 2011 günü yaptığı bir basın açıklamasından dolayı hakkında Devlet Büyüklerine Hakaret’ten dava açıldığını belirterek “Bu davanın açılması bizi hiç şaşırtmamıştır. Kurulduğu zamandan bu yana Cumhuriyet düşmanlarının korkulu rüyası olan TGB, bazı çevreleri rahatsız etmiş olacak ki, ortada hiçbir hakaret kastı yokken böyle bir davayla karşı karşıya kalmıştır. Bu ülkenin Atatürkçü, devrimci gençlerini susturmaya çalışmak sandıkları gibi kolay olmayacaktır” dedi. 
Grup basın açıklamasını bitirip dağılmaya başladığı sırada, aynı meydanda ve yaklaşık 4-5 metre ileride Aydın Kent Konseyi AIDS ile ilgili bir etkinlik için basın açıklaması yapmadan önce basına fotoğraf verdi. Alandan ayrılmakta olan TGB Başkanı Emre Albayrak ile bazı üyelerin, hiç ilgisi olmadığı halde bu defa AIDS ilgili toplantıya katılanlarla basına poz vermeleri ise ‘Maksat gazete ve televizyonlara çıkmak” yorumuna neden oldu.
 
IHA
20111202ay491551_01.jpg