Havadan kuşbakışı çekim yapan cismin uzaktan kumandalı bir model helikoptere ait olduğu öğrenildi. Havadan çekimlerin artık daha basit ve az maliyetli olacağını söyleyen mucit tarafından helikopterin bir de tanıtımı yapıldı.
Nazillili olduğu öğrenilen mucit Asil Bayav, uzun süreden beri altyapısını oluşturmak için uğraş verdiği çalışmaların sonunda Kuşadası ve Nazilli"de model helikopterle havadan fotoğraf ve video deneme çekimlerine başladığını belirtti. İnsanların büyük bir merakla izledikleri ve ilgi odağı olan helikopterin kendisine ait olduğunu ve yaklaşık 2 yıldır bu sistemle ilgili çalışma yürüttüğünü ifade eden sistemin sahibi Asil Bayav “Sistem; bir pilot, bir kamera operatörü olmak üzere iki kişi tarafından kontrol ediliyor. 5 kg taşıma kapasitesine sahip helikopter ile uzaktan kumanda yardımıyla yüksek kalitede fotoğraf ve video çekimi yapılabiliyor. Helikopterin üzerinde bulunan kamera ya da fotoğraf makinesi, 180 derece sağa sola ve 90 derece dik açı ile zoom özelliğini de kullanıp görüntü alıyoruz. Kameradan gelen görüntü, eş zamanlı olarak kamera operatörünün kumandasında bulunan TV ekranına yansıyor. Ve bu şekilde istenilen bölgenin görüntülerinin en net şekilde çekilebiliyor. Önümüzdeki aylarda resmen faaliyete geçecek olan "kuşbakışı" isimli firmamız diğer hava araçlarına göre daha güvenli, daha net görüntü kalitesinde ve daha alçak irtifadan çekim yapabileceğiz. Bu sistem; emlakçılar, barajlar, inşaat firmaları, belediyeler ve akla gelebilecek tüm havadan çekimlerde kullanılabilecektir” dedi.
Asil Bayav, helikopterlerinin model olmasının yanında uçuş sırasında pervanenin çok yüksek devirli dönmesi nedeniyle çok dikkatli olunması gerektiğini de belirtti.