Böyle hırsız görülmedi. Hem gece hem gündüz işbaşında. Onu herkes görüyor, ihbar ediyor ama kimse enseleyemiyor. Emniyet Teşkilâtı çaresiz

İstanbul Emniyeti"ni çıldırtan hırsız... Her gün yüzlerce ihbar yağıyor ama kimse bu hırsızı yakalayamıyor! En son AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı"na 100 metre mesafede bir sigorta şirketine tırmanırken görüldü!

Gece saat 02.00 sıralarında sinemadan çıkan iki vatandaş, simsiyah giyinmiş hırsızı elinde çuvalıyla bir binanın 2"nci katına tırmanırken görüp, sessizce yollarına devam ederek, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı önünde nöbet tutan polislerden yardım istiyor...



Memur bey, memur bey! Bankaların olduğu caddede bir hırsız binaya tırmanıyor!


Nerede?


Hemen paralel cadde....


Sakin olun... Bekleyin. Yeri bize gösterin. Panik yok.

Biri orta yaşlı diğeri genç 2 polis memuru; günde ortalama 250 soygunun gerçekleştiği New York"un bilmem kaçıncı caddesinde verilen soygun alarmını duymuş "NYPD dedektifi" edasıyla arabadan inip, silahlarını kontrol ediyor.

Ekip arabasının kapısını "artistik" bir hareketle aynı anda kapatan 2 "ortak" sessiz adımlarla olay yerine doğru yürüyor.

İhbarı yapan vatandaşlar da polislerin peşine takılıyor; sonucu görmek için...

Orta yaşlı polis “Biraz geriden takip” edin diyor; Önce "vatandaşın güvenliği"ni sağlıyor...

Az sonra, bir hırsız yakalatmanın haklı gururu ve sevincini yaşayacak olan ihbarcı vatandaşlar, her ne kadar heyecanlı olsalar da polis memurunun dediklerini harfiyen uyguluyor.

"Olay yeri"ne intikal etmelerine saniyeler kala 2 polis, silahlarının bulunduğu kılıfın çıtçıtını aynı anda açıyor. Ortam iyice geriliyor! Polislerin silahlarını ateşlemesi an meselesi!

Ve "şüpheliyi" görüyorlar...

Vatandaşlar bir ağacın arkasını siper alıp biraz sonra başlayacak olan hırsız-polis kovalamacısını ya da olası bir çatışmayı seyretmek için saniyeleri sayıyorlar.

Polisler yaklaşıyor yaklaşıyor daha da yaklaşıyor.

Olacak şey değil! Hırsız istifini bozmuyor, put gibi hareketsiz... Soymayı planladığı yeri gözetlemeye, keşif yapmaya devam ediyor.

Polisler silahlarını çekerek, hırsızın tırmandığı bölgenin tam altında turlamaya başlıyorlar. 5-10 saniye sonra polisler geri dönüyor.

Hırsız yine yerinden kıpırdamıyor.

İhbarcı vatandaşlar şoke oluyor!

Saat 02.30, hava buz...

Polisler, ihbarcı vatandaşlara yaklaşıyor, yaklaşıyor daha da yaklaşırken vatandaşlardan birinde jeton düşüyor!

Jetonun düştüğü o salise içinde orta yaşlı polis gülerek şöyle diyor:


Birader senin adın ne?


Kubilay...


Kubilay kardeşim o karikatürmüş... Maket, maket... Gerçek değil.


Kusura bakmayın. Yani... Şey... O kadar gerçekçi ki... Biz öyle zannettik yani, yanlış anlamayın...


Olur mu öyle şey. İyi ki söylediniz. Bizim görevimiz zaten. İyi geceler.

155"e ihbar yağıyor
Anadolu Sigorta"nın bazı acentelerine reklam amaçlı konulan hırsız maketi özellikle geceleri yoldan yaya ya da otomobille geçen vatandaşları korkutuyor. Özellikle arabayla geçen vatandaşlar hemen 155 Polis İmdat"ı arayıp soygun ihbarında bulunuyorlar. Görev başındaki polisler vatandaşlara gördükleri şeyin hırsız maketi olduğunu anlatıp sakinleştirmeye çalışıyor.


Akşam