Kendisine ait aracı kullanan Başkan Çerçioğlu, zaman zaman ise özel halk otobüslerini kullanarak belediyeye geliyor.
Nazilli’de geçirdiği trafik kazasında, kiralık olarak kullandığı makam aracı içerisinde hafif şekilde yaralanan Aydın’ın bayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kullanılamaz hale gelen makam aracı yerine kazadan buyana ya kendisine ait Mini Cooper marka 09 ER 500 plakalı aracını kullanıyor, yada özel halk otobüslerini tercih edip ulaşımını bu şekilde sağlıyor. Başkan Çerçioğlu’nu Çerçioğlu’nu özel halk otobüsünde gören vatandaşlar önce şaşırıyor daha sonra ise bayan başkana derdlerini anlatıyorlar.

‘KAZADAN ÖNCEDE TOPLU ULAŞIMI KULLANIYORDUM’

Önceki gün bir toplantı çıkışı şahsi aracını binmek yerine özel halk otobüslerine binen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şaşkın bakışlar arasında ücretni ödeyerek belediyenin yolunu tuttu. İlk defa toplu taşıma araçlarına kullanmadığını dile getirerek bu durumun şaşılacak bir şey olmadığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Ben ilk kez toplu taşıma aracı kullanmıyorum. Hafta sonları özel işlerim için şehir merkezine geleceğim zamanlarda da halk otobüsüne biniyorum. Sadece kazadan sonra halk otobüslerini daha sık kullanmaya başladım” dedi.

VATANDAŞLARA DA ÖNERDİ

Aydın şehir içi trafiğine rahatlatmak için belediye olarak çeşitli çözüm formülleri üretmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Çerçioğlu, yolculuk boyunca araç içerisindeki vatandaşlarla sohbet ederken, şehir içi trafiğini rahatlatmak için vatandaşlara da özel araç kullanmak yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini önerdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

20120424aw000031_01.jpg20120424aw000031_03.jpg