Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ile birlikte Baliman ailesinin evine giden Vali Güvenç, Siverek'te 100 başarılı öğrenci arasına giren kızın okuması için imkanları seferber etti.

Vali Celalettin Güvenç, mektubu almasının ardından öncelikle Siverek ilçesinde ikamet eden aileye yardım edilmesi için ilgili kurumlara talimat verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aileyi ziyaret ederek gerekli yardımın yapılması için çalışma başlattı. Bu sırada Vali Güvenç, okumak isteyen başarılı Seval Baliman'ı görmek için evine gitti. Yanında getirdiği bayramlıklarla çeşitli hediyeleri aileye veren Güvenç, anne Leyla Baliman, babaanne ve çocuklarla sohbet etti.

Vali Celalettin Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmanın ardından eylül ayından itibaren Seval için aileye 544 TL maaş bağlanacağını söyledi. Şanlıurfa Fen Lisesi'ni tercih eden Seval Baliman'ın, Şanlıurfa'da bir ihtiyacı olması halinde kendilerini aramasını söyleyen Vali Güvenç, ailenin yanında olduklarını ifade etti. 470 SBS puanı ile Şanlıurfa Fen Lisesi'ni tercih eden Seval Baliman, Güvenç'e büyüyünce ‘dermatolog' olmak istediğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ, maaş bağlanması yönünde işlemlerin sürdüğünü, Şanlıurfa'da okuması halinde pansiyon konusunda da yardımcı olmak için çalışma yaptıklarını kaydetti. Ziyaret sırasında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Emniyet Müdür Vekili Alparslan Hersanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ da eşlik etti.

"DIŞARIDA OLSAYDIM KIZIMIN OKUMASI İÇİN SIRTIMDA TAŞ TAŞIRDIM"

Bu arada cezaevinden valiye mektup yazan hükümlünün mektubu basın mensuplarına gönderildi. Hükümlü baba, mektubunda imkansızlıklarından bahsediyor. Kızının vatana millete hayırlı evlat olması temennisinde bulunan baba, bu zor günde kızının yanında olamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü paylaşıyor. "Ben dışarıda olsaydım sırtımda taş taşır, en iyi şekilde kızımı okutur, geleceğe hazırlardım" diyen baba, mektubunu şu mısralarla sürdürüyor: "Saygıdeğer Valim, eminim siz de Güneydoğulu kızların okuyup vatana millete hayırlı olmasını istiyorsunuz… Kızımın baba şefkatinden uzak olması, bu psikoloji ile dahi bu başarıyı elde etmiş olması sevindirici… Sayın Valim bir baba olarak ilgili kurumlara bir yazı yazıp maddi ve manevi imkan sunmanız beni mutlu edecektir. Kızımın sahipsiz kalmaması için ve okuması için gerekli imkanları sağlamanızı rica ediyorum."