Geçen 16 Mart"ta meydana gelen olayda, kafeterya işletmecisi Abdullah Oharoğlu ile nikahsız yaşayan 24 yaşındaki Cevher Seden Uruk, akşam yemeği sonrası 2 aylık kızlarına mama almak üzere, bebeği evdeki annesi 47 yaşındaki Leyla Uruk"a bırakıp, Abdullah Oharoğlu ile birlikte markete gitti. Market dönüşü Oharoğlu, sokakta 28 yaşındaki Soner Özkan tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Olayı soruşturan polis, Cevher Seden Uruk"un saldırganı tanımadığını söylemesine karşın, cinayeti, annesi Leyla Uruk ve sevgilisi olduğu iddia edilen Soner Özkan ile birlikte planlayarak işledikleri sonucuna vardı.

Olayla ilgili Cevher Seden Uruk, Soner Özkan ve Leyla Uruk tutuklanırken, olaya karıştıkları ve cinayete yardımcı oldukları öne sürülen Uruk"un kardeşi 26 yaşındaki Sezgin Uruk, 24 yaşındaki Süleyman Akkabak ve 21 yaşındaki Hatice Tıdım tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklu 3 sanık ile tutuksuz sanıklardan Sezgin Uruk hakkında, "Planlayarak bir kişiyi öldürmek ve bu suça iştirak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, Akkabak ve Tıdım hakkında ise "Tasarlayarak öldürmeye iştirak" suçundan 20"şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açıldı.

HAKİM TELEFON GÖRÜŞMESİNİ AÇIKLADI
Yargılanmalarına başlanan sanıklardan anne Leyla Uruk suçu kabul etmedi, cinayetin planlanmasında veya Oharoğlu"nun öldürülmesine karışmadığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, polis dinlemesine takılan cinayet sanığı Soner Özkan"la yaptığı telefon görüşmesini açıkladı. Dinleme kayıtlarına göre Leyla Uruk, Soner Özkan'a “Kapının önünde yapma” diyor, sanık Özkan'ın “Nereye gittiler?” sorusuna da, “Yolun başındaki markete” diyerek onu yönlendiriyor. Anne Uruk, bu görüşme kaydının açıklanması üzerine, “Ben sadece vuruşacaklarını zannediyordum. Öldüreceğinden haberim yoktu. O yüzden komşulara karşı rezil olmayalım diye "kapının önünde yapmayın" dedim. Silahla vuracağını bilseydim polisi arardım” diye konuştu.

"KAPININ ÖNÜNDE ÖLDÜRECEK KADAR CAHİL DEĞİLİM"
Cinayeti planlamadıklarını savunan Soner Özkan da, “Planlamış olsaydım kapının önünde yapmazdım. Kapının önünde yapacak kadar cahil değilim. Bir anda olan bir olaydır” dedi. Cevher Seden Uruk ile sadece arkadaşlıkları olduğunu iddia eden Özkan, “Cinsellik boyutunda bir ilişkimiz olmadı. Sadece telefonla görüşüyorduk. Bir defasında espri niyetiyle "seni kocandan kurtarayım" demiştim. Zaten ikimiz de evliyiz” diye kendini savundu.

Cevher Seden Uruk ise, “Olay günü yanımda eşim olduğunu bilsin de beni aramasın diye Soner"e mesaj yollamıştım. Cinayetten önceden haberim yoktu. Benim tek suçum Soner ile arkadaşlık etmem. Ölen kişi benim 2 çocuğumun babası. Zaten 15 günde bir eve geliyor. O gün geleceğini bilmiyordum” diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan Sezgin Uruk duruşmaya katılmazken, olaydan sonra silahı ve olayda kullanılan otomobili teslim alan Hatice Tıdım, cinayetten sonra sanık ile birlikte Gaziantep"e gidip gelen Süleyman Akkabak da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

DHA