'Rulet operasyonu' kapsamında örgüt kurmak suçundan yargılanan Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz, bugün görülen duruşmada ilginç bir iddiada bulundu. Davanın sanıklarından Abdülkadir Akın Büyükoğlu'nun eski sevgilisi olan manken Tuğba Özay'ın, davanın diğer sanığı Savaş Arıkdoğan ile de aşk yaşadığını iddia eden Öz, ikilinin birlikte çekilmiş fotoğraflarını mahkeme heyetine gösterdi. Özay ve Arıkdoğan arasında mesajlaşmaya ait olduğunu ileri sürüdüğü dökümü mahkemeye sunan Öz, “Bu haksız yargılama Tuğba Özay'ın paslanmaya yüz tutmuş şöhretini parlatırken, bu kadar insanı bir lokma ekmeğe muhtaç etti"dedi.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmaya Yaşar Öz ile Savaş Arıkdoğan"ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Yaşar Öz, Tuğba Özay'ın bilinen sorununu anlatmak için kendisini 8 kez aradığını ve onun telefonlarının hiç birine çıkmadığını belirterek, “Tuğba Özay ile Savaş Arıkdoğan aşk yaşıyorlarmış" dedi. Savaş Arıkdoğan ile Tuğba Özay'ı bir arada gösteren bir fotoğrafı mahkemeye delil olarak gösteren Öz, bu ikiliye ait olduğunu iddia ettiği 2008 tarihli10 sayfalık telefon yazışmalarını da mahkemeye sundu.

“BU DAVA PASLANMAYA YÜZ TUTMUŞ ŞÖHRETİNİ PARLATTI"

Bu belgelerin Tuğba Özay ile Savaş Arıkdoğan arasında yaşanan ilişkinin en somut delili olduğunu belirten Öz, bu ilişkinin çıkara dayalı bir ilişki veya aşk ilişkisi olabileceğini öne sürdü. Öz, fotoğrafı vermek istemediğini ve sadece bakılması için tuttuğunu ifade etti. Tuğba Özay'ın derdini kendisine anlatamadığı için Savaş Arıkdoğan'a anlattığını belirten Öz, “Bu haksız yargılama Tuğba Özay'ın paslanmaya yüz tutmuş şöhretini parlatırken bu kadar insanı bir lokma ekmeğe muhtaç etti"dedi.

"Körler bile kuyuya ikinci kez düşmez" ifadesini kullanan Öz, 2004 yılının Aralık ayında 8 yıl yattığı cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı işlerde başarılı olduğunu, ama adının kendisinden bir adım önde gitmesi nedeniyle 1 yıl sonra iş yerlerini satarak Kıbrıs'a yerleştiğini ve orada iş yerleri açıp evlenerek bir çocuk sahibi olduğunu söyledi. İddia edildiği gibi örgüt liderliği suçunu gerçekleştirmesi halinde 200 bin nüfuslu Kıbrıs'ı değil, herkesin kendisini tanıdığı Türkiye'de yaşamayı seçeceğini ve Türkiye'de yaşarken Antalya'nın bir kasabasında değil İstanbul'da kalacağını belirten Öz, 2007 yılı başına kadar kaldığı Kıbrıs'tan sadece bayramlarda ailesini ziyaret etmek için günübirlik ayrıldığını ve oraya yerleştiğini belirtti.

Kıbrıs'ta iki kişinin öldürüldüğü olayın ardından hukuki sürecin tamamlanmasını beklemek için 2007 yılının başında Kıbrıs'a dönmek üzere tekrar Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'dan çekindiği için 2 bin nüfuslu, genelde yabancıların yaşadığı Antalya'da bir köye giderek yerleştiğini ve Tuğba Özay olayı olana kadar 6 ay boyunca oradaki evinde kitap okuyup bahçesinde köpek sevdiğini dile getiren Öz, orada kendisini teknik takip adı altında izleyen görevlilerin tanık olarak ifadelerine başvurulmasını istedi. Öz, tanımadığı bu kişilerin kendisiyle ilgili suçlayıcı herhangi bir beyan vermeleri durumunda bir daha mahkemelerde konuşmayacağını da ileri sürdü.Öz, telefon dinlemelerinde de hesap veremeyeceği bir cümlesinin olmadığını ve görüşmelerinde suç unsurunun bulunmadığını kaydederek, “Ben bunu hak etmiyorum. Huzurunuza çıkmamak için fellik fellik kaçtım"dedi. 21 aydır tutuklu olduğunu belirten Öz, tahliye edilmesini talep etti.

Tutuklu sanık Savaş Arıkdoğan ise, daha önce işlediği suçları mahkeme aşamasında hep kabul ettiğini ve sabıkalarının bulunduğunu anlatarak, bu davada sadece 3 kişi tanıdığını ve tek suçunun Tuğba Özay olayıyla ilgili Akın Büyükoğlu'na küfür etmek olduğunu anlattı. Arıkdoğan, tahliyesini istedi. Tutuklu sanıklardan Savaş Arıkdoğan'ın tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye edilmesine karar veren mahkeme, diğer tutuklu sanıklar Yaşar Öz, Murat Öztürk, Sinan Öz, Yakup Demirezen, Turgut Özyıldırım, Erol Karakaya ve Abdülcabbar Kibaroğlu'nun tutukluluk halinin devamını hükmetti

İddianamede, Tuğba Özay'ın eski erkek arkadaşı olan mağdur şüpheli Abdülkadir Akın Büyükoğlu ile aralarında çıkan sorun nedeniyle, örgütün caydırıcı gücünü kullanarak şahsın uyarılması (tehdit edilmesi) ve bu şahsa yönelik eylem gerçekleştirilmesi amacıyla, örgüt üyesi firari şüpheli Savaş Arıkdoğan"dan yardım istediği öne sürülüyor. 51 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz'ün "örgüt kurmak, tehdit, nitelikli yağma, yağmaya teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, ateşli silahlar kanununa muhalefet, kumar oynanması için yer sağlamak, yağmaya azmettirmek, kasten yaralamaya azmettirmek, kasten adam öldürmeye teşebbüse azmettirmek, kasten yaralama " suçlarından 113 yıldan 251 yıla kadar hapsi isteniyor. "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve tehdite azmettirmek " suçlarından Tuğba Özay'ın 9.5 yıla, Özay'ın eski sevgilisi Akın Büyükoğlu'nun ise "tehdit, hakaret, kasten yaralama, kasten yaralamaya azmettirmek, mala

MİLLİYET