ABD'nin ardından Avrupa'da Hollanda ve İngiliz mahkemelerin de internet servis sağlayıcılarına Pirate Bay'i bloke etme emri vermeleri, 'korsanları' neredeyse hiç etkilemedi.BBC'ye bilgi veren İngiltere'nin en büyük geniş bant internet sağlayıcılarından bir şirket, Pirate Bay'in erişim rakamlarının sitenin bloke edildiği ilk hafta düşüş gösterdiğini ancak bir haftanın ardından tekrar normale döndüğünü belirtti.

Hatta, Nisan ayının sonunda çıkan karar sonrasında, İngiliz medyasının konuya büyük ilgi göstermesi, Pirate Bay'in ziyaretçi trafiğinde patlama yaşanmasını sağladı. Cnet, "medyanın bedava reklamı" sayesinde İngiltere'deki Pirate Bay ziyaretçilerinin 1 Mayıs'ta 12 milyona ulaştığını belirtti.

BBC'ye adının gizli tutulması şartıyla bilgi veren internet servis sağlayıcısı, mahkeme kararının ardından gelen ilk hafta erişimin azalmasına rağmen, Pirate Bay'ina sunduğu proxy sunucu listesi ve server'larında yaptığı IP değişiklikleriyle trafiği kısa sürede normale döndürdüğünü belirtti.Ancak söz konusu verilerin detaylı olmadığı ve net kullanıcı sayısı yerine sitenin trafik hacmini gösterdiği belirtildi. Bu da, tek kullanıcılardan çok birçok dosya indiren ve siteye çok defa giriş yapan kullanıcıların oluşturduğu trafiğe işaret ediyor. İngiliz yetkililer aynı zamanda, ölçülen peer-to-peer trafiğinin, yasa dışı olanların yanı sıra yasal trafiği de gösteriyor olabileceğine dikkat çekti.

BLOKE HOLLANDA'DA TERS TEPTİ
Hollanda'nın internet servis sağlayıcılarından XS4A11, mahkemenin verdiği bloke kararının ardından Pirate Bay'in ziyaretçi sayısının azalmak yerine artış gösterdiğini açıkladı. Torrent Freak sitesi, aynı bilgiyi Hollandalı iki internet servis sağlayıcısının daha doğruladığını öne sürdü.

İngiltere Fonografik Sanayi (BPI), Pirate Bay'in engellenmesi için Londra'daki Yüksek Mahkeme'ye başvururken, BPI CEO'su Geoff Taylor, BBC'ye yaptığı açıklama, "sanatçıların emeklerini sömüren sitelere karşı yasal mücadelelerini sürdüreceklerini" belirtti.

İngiltere'de Pirate Bay'in en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında 50'inci sıradan 282'inci sıraya düştüğünü öne süren Taylor, amaçlarının, "İngiltere'de Pirate Bay'in erişimini azaltmak olduğunu" söyledi.

Dünya genelinde web sitelerinin okunurlukları başta olmak üzere birçok istatistik sunan Alexa sitesi, PirateBay.se sitesinin küresel sıralamada en çok ziyaret edilen 83'ü site olduğunu belirtti. Alexa, İngiltere'de ise PirateBay'in 301'inci sırada olduğunu ifade etti.

İngiltere'deki internet kullanıcılarını PirateBay'e yönlendiren ve en çok tercih edilen proxy'leri sunan Korsan Partisi'nin internet sitesi ise ziyaretçi trafiğinde patlama yaşadı. Sadece 500 üyesi bulunan partinin web sitesi, kısa zamanda ülkenin en çok ziyaret edilen 359'ncu sayfası oldu.

İngiltere yasaları altında, mahkeme kararı bulunsa bile yasaklanan sitelere açılan proxy listesi bulundurmak yasal. Guardian'a açıklama yapan Korsan Parti lideri Loz Kaye, "Bu proxy'ler mahkeme kararından etkilenmiş olan insanlara sunabileceğimiz tek yasal yol" ifadesini kullandı.