Apple ve Samsung'un patent kavgasının adete merkezi haline gelen Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi dün ilginç bir karara imza attı. Mahkeme yargıçlarından Lucy Koh, birbirinden iki tarafa anlaşmazsızlığı çözmesi uyarıda bulundu.

Mahkemeye direkt katılan Samsung Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Choi Ji-sung ve Apple'ın CEO'su Tim Cook, mahkeme tarafından gelen uyarıya olumlu karşılık verdiler. Şirket yöneticileri Alternatif Uyuşmazlık Çözümü (ARD) üzerinden aralarındaki problemleri çözmenin yollarını bulmaya çalışacaklarını ifade etti. Elektronik dev şirketlerine ARD'yi adres gösteren mahkeme süre olarak 90 verdi.

Uzmanlar mahkemenin kararının tamamen kişisel olduğuna dikkat çekti. Yargıç Koh'un isteği üzerine böyle bir karar verildiğini ifade eden uzmanlar, mahkemenin bu tür bir teklifte bulunabileceğine ama böyle bir dayatmada bulunma hakkının olmadığını dile getirdi.
Öte yandan ARD'nin Apple ise Samsung arasındaki anlaşmazlığı giderebileceği konusunda da tam güven söz konusu değil. Daha önceleri aralarındaki problemi çözmesi için ARD'nin kapısını çalan Google ile Oracle başarılı olamamışlardı.