Hasan Efendi Mahallesi"ndeki eski muhtarlık binası önünde düzenlenen Aşure Gününe Mahalle Muhtar Ertuğrul Özdemir, ASTO Yürütme Kurulu Başkanı Veli Tiryaki, ASTO üyesi sivil toplum örgütü temsilcileriyle mahalle sakinleri katıldı.
30 mahalle sakinin gıda ve 90 mahalle sakinin de para katkısı sağlayarak mahallede imece usulüyle yapılan etkinlikle pişirilen 50 kazan aşure kısa sürede tüketildi. Geleneksel etkinliğin Kutlu Doğum Haftasına isabet etmesi nedeniyle Kur"an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif okutuldu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte pişirilen aşurelerin bir bölümü davetlilere hemen ikram edilirken; bir bölümü de evlerde tüketilmesi için kaplar içinde dağıtıldı.
Etkinlikte konuşan Mahalle Muhtarı Ertuğrul Özdemir, “Mahallemizde başlattığımız "Aşure Günü" etkinliği artık geleneksek hale geldi. Mahallelinin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz aşure gününde, vatandaşlarımızın getirdiği aşurelik malzemeleri birleştirdik ve aşure günü düzenledik. Yani bu, bütün mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen bir etkinlik oldu. Her yıl Nisan ayı içerisinde düzenlediğimiz bu etkinlik bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi ve buda ayrı bir anlam kazandırdı. Bu etkinlik, mahallemizin birlik ve beraberliğinin sembolüdür. İnşallah önümüzdeki yıllarda, daha güzelini yapmayı düşünüyoruz” dedi. -iha