Kanalyolu Camii’de verilen Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenme kursuna 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye’nin dört bir yanında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesi ve İlçe Müftülüklerinin denetiminde açılan gece Kur’an kurslarında her yaştan her kesime eğitim veriliyor. ‘Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimi öğrenmeden; Yüce Rabbimizin huzuruna çıkmayalım’ sloganıyla hareket eden Nazilli Kanalyolu Camii İmam-Hatibi Bilal Ekinci, “Yaşı kaç olursa olsun, mevkii ne olursa olsun, Bütün erkekleri, gençleri, yaşlıları herkesi ve her kesimi Kur’an sofrasına, En büyük Şefaatçiye, En iyi en vefalı arkadaşa-dosta çağırıyoruz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu İzmir-Tire eğitim merkezinden öğretici sertifikası alan Kanalyolu Camii İmam-Hatibi Bilal Ekinci; “Nazilli Müftümüz sayın Hasan Hüsnü Sula bey hocamızın uygun görmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan eğitim sonunda ‘Öğretici Sertifikası’ aldım. Gece kuran kursları ile hem Kur’an-ı Kerim’i hem de camii dersleri ve dini bilgileri öğretiyoruz. Bunun yanı sıra yıllarca kafasında soru işareti kalmış vatandaşlarımızın da sorularına cevap vererek dini bilgileri doğru öğrenmelerini sağlıyoruz. 1 saat burada hiçbir şey öğrenemesek dahi 1 saat oturmamız bile Kur’an sofrasında, Kur’an meclisinde oturmamızın bin rekat nafile ibadet yerine geçtiğini biliyoruz. Yaklaşık 4 ay sürecek olan kursumuzda hedefimiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeden yüce rabbimizin önüne çıkmamak. Haftada 3 gün 2’şer saat eğitim alan vatandaşlarımız toplam 150 saatlik eğitimin ardından Müftülüğümüz tarafından başarı sertifikalarını alacaklar” diye konuştu.
ÇOCUKLARA GENÇ YAŞTA ÖĞRENİN ÇAĞRISI
Kur’an eğitimi alan 75 yaşındaki Şemsettin Ateş, Müftülüğün açtığı kursa 3 yıldır katıldığını belirterek; “Müftülük tarafından açılan kurslara geldiğimde Elif’i dahi bilmiyordum. Ama şuanda hatim indiriyorum. Allah bu kursu açanlardan razı olsun. Okumanın yaşı yok genç, yaşlı herkesin dili döndüğünce okumasını veya öğrenmesini tavsiye ediyorum” dedi.
Emekli banka yöneticisi olan Ali Demir ise; “İki haftadır kursa katıldım. Harfleri öğrendim, hecelemeye yavaş yavaş söktürüp bağlamaya başladım. Bunlara vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Emekli olmadan önce iş yoğunluğundan dolayı fırsat bulamıyordum. Ama emekli olduktan sonra vaktimi çok iyi değerlendirmek ve dinimi tam anlamıyla öğrenmek için bu kursa katıldım. Genç yaşta bu kurslara katılmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Çünkü 8-9 yaşlarında anlama kabiliyeti daha fazla. İnşallah gençlerimiz genç yaşta öğrenir” dedi.
KURSA KAYITLAR DEVAM EDİYOR
2009 yılında ‘Kur’an-ı Kerim ve Mealini Okuma yarışmasında Bölge ikinciliği kazanan Bilal Ekinci, harflerin Mahreçleri üzerinde ve surelerin anlamları üzerinde dikkatli durarak vatandaşlara en güzel okuma ve anlama kabiliyeti kazandırmayı da hedefliyor. Gece kurslarına kayıtların devam ettiğini belirten İmam Ekinci, ‘Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimi öğrenmeden; Yüce Rabbimizin huzuruna çıkmayalım’ diyerek herkesi gece kursuna davet etti.