Yolu trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri polisle tartışırken, evini kullanamadığını belirten Danimarkalı gelin ise, toz nedeniyle çok sıkıntı yaşadığını söyledi. 
Aydın Merkez Yeniköy arasında kalan ve kimsenin sahip çıkmadığı 200 metrelik yol çevre sakinlerini çileden çıkardı. Aynı zamanda Yeniköy Birlik minibüslerinin de güzergahı olan yolun yapılması için çalmadık kapı bırakmayan mahalle sakinleri ve minibüs şoförlerinin başvuruları sonuç getirmeyince mahalle sakinleri bugün yolu trafiğe kapattı. Tozlu yoldan en fazla mağdur olan Danimarkalı Gelin Jeanne ise tatil için geldiği kocası Fatih İlger’in memleketinde evini kullanamadığını ve perişan olduğunu söyledi. Traktör, kamyonet ve otomobillerle yolu trafiğe kapatan çevre sakinleri yetkililerden yolun bir an önce yapılmasını talep ettiler. 
Yolun yapımı için 8 yıldır Belediye, Valilik ve milletvekillerine bile çıktıklarını belirten mahalle sakinleri başka çarelerinin kalmadığını belirterek yetkililere tepki gösterdiler. Danimarka’da yaşayan ve yılın 15 gününü Aydın’da geçiren Fatih İlger, her yıl tatilde aynı sorunu yaşadığını belirterek mahalleliyle birlikte traktörle yolu trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle Yeniköy minibüslerinin ve vatandaşların yoldan geçişine izin vermeyen çevre sakinleri olay yerine gelen polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen yolu trafiğe açmama konusunda direndiler. Yolun asfaltlanması yada parke taşı döşenmesi için çalmadıkları kapının kalmadığını belirten vatandaşlar, kendilerinin yasal olmayan eylemi yapmak durumunda bırakıldığını ileri sürdüler. 


‘TATİLİMİZ ZEHİR OLUYOR’
Danimarka’dan 15 günlük tatil için memleketi Yeniköy’e geldiğini belirten Fatih İlger ve eşi Jeanne İlger, evlerinin içindeki tozları göstererek evin her gün temizlenmesine rağmen her araç geçişinde evlerine toz dolduğunu belirttiler. Kendilerinin tatil amacıyla Aydın’a geldiğini fakat her yıl aynı manzarayla karşılaşmaktan bıktığını ifade eden Fatih İlger, “Tozlu yol nedeniyle sokakta yaşamanın imkanı yok. Eşim her gün temizlik yapmasına rağmen evde tozdan durulmuyor. Tatile gelmiştik ama tatilimiz zehir oldu” diye konuştu. 
Yaklaşık bir saat süren eylem polislerin ikna çalışmalarının sonuç vermesiyle sonlandı. Yolu kapatan traktörün ve araçların bulundukları yerden çekilmesiyle yol trafiğe açıldı.