Erdoğan, “Biz sivil irade olarak gerekli cevabı verdik Mağduru oynayan insan, duvarın önüne gider ağlar” dedi.
 
Başbakan, 27 Nisan 2007’deki TSK açıklamasının AK Parti’ye avantaj sağladığı iddialarına tepki gösterdi. ATV’de yayımlanan “Gündem Özel” programında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, “Milletimiz, hizmete oy verdi. O gün yapılanları gördü ve yüzde 47’ye yakın oy aldık, olayın aslı bu. Ama bugün mağdurları oynayanlar var” dedi.
 
VELEV Kİ MUHTIRA OLSUN
 
“Ben hizmetin oy getirmesi gerektiğine inanıyorum, hiçbir zaman mağdurları oynamadık” diyen Erdoğan, “Ben onu muhtıra olarak da kabul etmiyorum. Muhtıra denilen şey farklı bir şey.
 
Velev ki muhtıra olsun, ertesi gün biz sivil irade olarak gerekli cevabı verdik mi? Verdik.
 
Mağduru oynayan insan, duvarın önüne gider, orada ağlamaya başlar. Bizim böyle bir şeyimiz yok, biz sadece sivil irade olarak yapılanın ne kadar yanlış olduğunu, ifadelerin ne kadar yanlış olduğunu açık, net ortaya koyduk. Milletimize bunun üzeriden gitmedik, yaptığımız hizmetler üzerinden gittik, bunları anlattık. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden gittik, cumhurbaşkanlığı seçiminin artık millet tarafından yapılmasını, seçimlerin 5 yıldan, 4 yıla indirilmesini anlattık. O dönemde partimizden ayrılıp, oluşan bir parti bu sürece söz verdiği halde, bize sözünü tutmadı. Hatta Anavatan Partisi’nin o zaman Genel Merkezi’nde milletvekillerini adeta hapsettiler, oradan kaçabilen bir arkadaş bunları kendisi de açıkladı.
 
Milletimiz yapılanları görmek suretiyle de bize gerekli desteği verdi, o zaman yüzde 47’ye yakın oyu aldık, olayın aslı bu. Şu anda mağduriyeti oynayanlar olabilir, zaten var da ama onların millet nezdinde itibarının ne olacağını Pazar günü göreceğiz.”
 
ANLAŞILABİLİR BİR ANAYASA
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, yeni anayasaya ilişkin soru üzerine, anayasa kitapçığını göstererek, eklerden kurtulunması gerektiğini, böylelikle anayasa kitapçığının ciddi manada küçüleceğini söyledi. Erdoğan şunları kaydetti: İstiyoruz ki sivil, katılımcı, ülkemin her bölgesinden işte bu benim anayasam diyebileceği, dili anlaşılabilir olan bir anayasa... Şimdi mevcudun dilini anlamakta ben çok çile çekiyorum. Bunun için tercüman lazım. Yeni bir anayasa, ileri demokrasi için, temel hak ve özgürlükler için ben Pazar gününün bir değişim dönüşüm noktası olmasını temenni ediyorum. Halkımdan inşallah 367’nin üzerinde biz parlamentoya AK Parti olarak girmeyi arzu ediyoruz ve bunu bir kolektif aklı terk etmek için değil yine kolektif aklı oluşturmak, ama birçok spekülasyonlardan uzak bir halde süratle neticeyi alma arzusuyla söylüyorum.”
 
DEMİREL AFİŞİNE GÖNDERME...
 
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel’in resminin olduğu afişi göstererek, “Şurada gördüğünüz zat, CHP’nin iktidarlarında süt veren ineğin sütü kurur diyordu, şimdi övüyor” diyen Başbakan Erdoğan, “Zonguldak milletvekili adayı var. CHP adayı tutuklu. Maşallah evlere koliler dağıtıyor, içinde de kendi reklam afişleri, broşürleri var. Televizyonda sabah izledim. Bayağı bir şeyler etmiş, para, imkan bol. Kendisi içeride, dışarıda ücretli propagandistleri var. Ey CHP sen busun bu. İşte gerçek burada arşivlerin dili olsa da söylese. 12 Haziranda sandığa git elini vicdanına koyarak oyunu kullan. Türkiye’ye oy ver. Geleceğimize oy ver. İstikbale istikrara oy ver. Sandıklara sahip olacağız, sandıkları patlatacağız” diye konuştu.
 
Erdoğan: Kibirlenmedik, hizmet etmeye geldik
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimlere bir gün kala Erzurum ve Ağrı’da halka seslendi.
 
Erzurum’daki konuşmasına, “Hele dadaş! Eyi misen, hoş musan?” diye başlayan Erdoğan, “Biz biriz, beraberiz, etle tırnak kadar bütünüz. Biz geçmişi kardeşliğin üzerine kurduk, Allah’ın izniyle geleceği de kardeşlik üzerine kuracağız” dedi. 14 Ağustos 2001’de Erzurum meydanlarından yola çıktıklarını kaydeden Erdoğan, “Bu meydan işte bu işin başlangıcıydı. Bu ülkenin yoksul çocuklarını bir an olsun aklımızdan çıkarmadık. On yıllar boyunca oluşmuş yoksulluğu, sefaleti, terk edilmişliği, ihmali bir an olsun aklımızdan çıkarmadık. Ve asla şımarmadık, kibire, gurura, büyüklenmeye, böbürlenmeye asla prim vermedik. Biz, hiç kimseye tepeden bakmadık. Biz, sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.”
 
BDP-CHP İTTİFAKI
 
BDP’li il başkanının internete düşen sesli kayıtlarına da değinen Erdoğan, “BDP eş başkanıyla ne konuşuyorlar? Eş başkan diyor ki, ‘Eğer CHP’nin kazanma şansı varsa CHP’ye oy verelim, eğer CHP’nin kazanma şansı yoksa MHP’ye oy verelim.’ Görüyor musunuz? İttifak çıktı mı ortaya? Unutmayın, bu ittifakı bunlar burada da yapıyor” diye konuştu.
 
Türkiye