Sanatçının oğlu Seçkin Öcek, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  babasının yaklaşık 5 yıl önce gastrik baypas ameliyatı olduğunu söyledi.

Babasının mide ameliyatını şeker hastalığı nedeniyle geçirdiğini  anlatan Öcek, babasının vefat nedeninin toplu organ yetmezliği olduğunu belirtti.

Seçkin Öcek, "Ameliyattan sonra bakımlarına gitmediği, kendisine  dikkat etmediği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Spor yapan, yüzen,  düzenli uyku uyuyup beslenmesine dikkat eden biriydi. Hastanede kaldığı dönem  zorlu bir dönemdi ama her türlü müdahale yapıldı. Doktorlar çok yakından  ilgilendi ve durumundan sürekli bilgilendirme yaptılar. Babamın vefatının 5 yıl  önceki ameliyatıyla doğrudan bir ilgisi yoktur" şeklinde konuştu.

  Babasını kaybetmekten dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Öcek, "Ben  oğlu olarak onu tabii ki seviyorum ama ülkede sevenleri de çokmuş. Beni sürekli  aradılar sağ olsunlar, bu benim için çok gurur verici. Sevenleri güzel ansın, dualarını eksik etmesinler. Yattığı yer cennet olsun." dedi.

Yıldırım Öcek'in cenazesi, yarın ikindi namazından sonra Kadıköy'deki  Söğütlüçeşme Camisi'nden kaldırılacak.