Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (SESAM), Kültür Turizm Bakanlığı himayesinde “Türk Sineması'nı Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” ödül töreni skandala dönüştü. Ünlü müzisyen Cahit Berkay'ın ardından Yeşilçam'ın efsane çocuk yıldızı Parla Şenol'a verilecek ödül de Ekrem İmamoğlu'na destek mesajı atmasının ardından iptal edildi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Cahit Berkay listeden çıkarılmasına, “Saçma bir bahaneyle ödülümü 2 ay sonra başka bir törende vereceklerini söylediler. Paraymış, şöhretmiş umrumda değil. Ben Yeşilçam tedrisatından geçtim. Sinema adına hiçbir şey üretmeyenler, Yeşilçam'ın, o naif sinema günlerinin mirasına sahip çıkabilseler” diyerek tepki gösterdi. Parla Şenol ise şu mesajı paylaştı:

“BİZ KİMSEYE AYIRIM YAPMADIK”

“Sinema Meslek Birliği, 10 gün önce bana ödül vereceğini bildirdi. Şimdi 'süre kısıtlaması' nedeniyle ödülü geri çekti. Gerekçe, süre kısıtlaması. Gerçek neden ise #HerŞeyÇokGüzelOlacak. Canları sağolsun. Halkın ödülü 57 yıldır benimle. Her yaştan izleyicinin, koşulsuz sevgisi en büyük ödülümdür.”

"HerŞeyÇokGüzelOlacak" diyen Cahit Berkay'a ödülünü vermediler