Nişantaşı City's AVM'de objektiflere yansıyan Aylin Şengün Taşçı, Tarkan dışında sanat müziğini doğru söyleyebilen çok az sayıda pop şarkıcısı olduğunu belirterek, 2012 yılında 'Yılın En İyi Türk Müziği Sanatçısı' ödülünü alan Sertab Erener'i adeta topa tuttu.

Batı müziği yapanların gırtlağının sanat müziğine dönmediğini dile getiren Taşçı, "Pop müzik yapan sanatçı arkadaşlarımız içinde Türk müziği okumaya çalışanlar var ama alt yapısı konservatuar olmayanlar için sıkıntı var. Bir süre önce Sertab bir Türk müziği albümü yapmıştı, 'Ey Şüh-i Sertab' adıyla. O sene Sertab'ı 'Yılın En İyi Türk Müziği' sanatçısı seçtiler. Bu bir yüz karası ve üzüntüdür Türk müziği camiasında. O kadar çok sanatçı varken pop müziğinden bir sanatçının öyle bir albüm yaptığı için yılın sanatçısı seçilmesi bu işin ne kadar yüzeysel değerlendirildiğini gösteriyor. Kendisi de zaten sonra 'Benim bu konuda iddiam yok' demişti" şeklinde konuştu.  

"SANAT MÜZİĞİ ESERİNİ HERKES BİLİR"

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü Aylin Şengün Taşçı, 20 yıl önce yapılan bir pop şarkısının hatırlanmadığını ancak yüzyıl önceki bir sanat eserinin hala hafızalar olduğunu savunup, sözlerine şöyle devam etti:

"Hem icrası hem dinlemesi zordur sanat müziğinin. Pop müzik hemen kulakta kalır tekrar edersiniz. Mesela 'Onun Arabası Var' şimdi gündemde mi, yok. Hatırlanıyor mu? Ancak 100 yıl önce yapılmış bir sanat müziği eserini herkes bilir çünkü içinde sanat vardır."