Posta gazetesinde yer alan habere göre; duayen modacı Yıldırım Mayruk'un sözlerine bazı meslektaşları hak verdi, kimi de katılmadığını söyledi.

HAKAN AKKAYA

"Şıklık eleştirisine katılıyorum. Poponun yarısı meydanda gezmek tarafına gelince... Evet böyle bir tarzı iş ortamında doğru bulmam, yakışmaz. Plajda giyilen minicik şortlar da ortamlara uygun değil. Ama mini etek, dekolte ve şortlara karşı değilim gençler sokaklarda, caddelerde niye giyinmesin ki? 18-40 yaş arasında bunun keyfini çıkarmalılar."

SİREN ERTAN

"Yıldırım Bey'in lafının üzerine söz söylemek hiç istemem. Bu çok değişken durum, ben de çok köşeli biri değilim. Belki o şortu giyen çok gençtir, 45 derece sıcakta plaj partisindedir ya da yabancı bir turisttir. Yeri, zamanı, ortamına göre değerlendirmek lazım."

NUR YERLİTAŞ

"18 milyonluk bir ??kentte isteyen istediğini giyer. Yıldırım Bey'e katılmıyorum. Herkesin elinde cep telefonu, dünyayı izliyorlar. Değişik tarzlara özeniyorlar. Saçma bulduklarım da oluyor, ama bana çok da ters gelmiyor."

CEMİL İPEKÇİ

"Plajda giyilen kıyafetle şehirde dolaşılmaz. Tatilde giydiğin o şortu Beyoğlu'nda giyersen bunun adı saçmalıktır. Bu durumda gelecek tuhaf bakışları da kabul etsinler. ‘İstediğimi giyerim' diye bir şey yok. Çağdaş ve medeni olmak her istediğini yapmak demek değildir. Çevrene saygılı olmak anlamına gelir. O vaziyette bir şort şıklık değil."