Kuruluşunun 40'ıncı yılını kutlayan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı, İstanbul'daki Koruncukköy Bolluca'da bugüne kadar yüzlerce çocuğa sıcak bir yuva sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Vakıf şimdi de Türkiye'nin dört bir yanından gelecek, eğitim hakkı risk altında olan çocuklara hak ettikleri koşulları sağlamak için Koruncukköy Urla'nın kapılarını açmanın mutluluğunu yaşıyor.

2011 yılında Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Yoleri, Meral Okay ve 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin yapımcısı Timur Savcı işbirliğiyle yola çıkılan proje; Meral Okay'ın zamansız vefatından sonra onun anısına TİMS Productions ve 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi oyuncularının katkılarıyla ilerledi. Sürece İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın katılması ve Vakfın destekçilerinin verdiği güçle hızlanan Koruncukköy Urla'nın yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Projeye en başından bu yana destek veren başta Halit Ergenç ve TİMS Productions sahibi Timur Savcı ve Banu Savcı olmak üzere 'Muhteşem Yüzyıl' oyuncularından Selma Ergeç, Berrak Tüzünataç, Pelin Karahan'ın yanı sıra Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu, cemiyet ve iş hayatının önde gelen isimlerinin katıldığı açılışa Cihan Okan ve orkestrası Meral Okay şarkılarıyla renk kattı.

Eğitim hakkı risk altında olan kız çocuklarına hizmet verecek olan Koruncukköy Urla'da, ihtiyaç sahibi olan ailelerin okumak isteyen çocuklarına barınma, okul ihtiyaçları, etüt, kişisel gelişimi güçlendirecek sosyal, kültürel ve sportif aktivite, rehberlik ve kariyer danışmanlığı desteği sağlanacak. Vakfın en büyük amacı, Koruncukköy Urla'da kalan tüm çocukları eğitim hayatlarında her yönden destekleyerek donanımlı ve çağdaş gençler olarak hayata kazandırmak.