Sunucu ve oyuncu Çiğdem Batur uzun süredir ekranlarda görünmüyor. Ünlü oyuncu önceki günlerde ise ayrılık haberi ile gündeme geldi. Batur işletmeci Onur Gülmek ile olan 2 yıllık ilişkisini bitirdiğini açıkladı. Bu olay sonrası ise bir kez daha "Çiğdem Batur kimdir? Kaç yaşında ve nereli?" sorusu sorulmaya başlandı.

ÇİĞDEM BATUR KİMDİR?

Çiğdem Batur, 13 Temmuz 1982 tarihinde Düzce'de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Düzce'de okuduktan sonra Ankara, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul,Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk bölümünde yüksek lisansını yaptı. Çiğdem Batur ilk olarak 2004 yılında art televizyonunda yayınlanan Alışveriş Çantası isimli programının sunuculuğunu üstlendi.

Oyunculuk hayatına Gazi Üniversitesinde okurken Üniversitesinin tiyatro topluluğu olan Grup Mimus'la başladı. Daha sonra da Başkent İletişim Akademisi'nde diksiyon, sunuculuk spikerlik ve dublaj eğitimlerini tamamladı ve 2001-2003 yılları arasındaTRT'de sözleşmeli olarak yönetmen ve program asistanlık yaptı. 2003-2006 yılları arasında yine TRT'de Kulvar Farkı, Savaşta Barış'ta Türk Ordusu, Gençlik Her Zaman programlarının sunuculuğunu yaptı. 2006 yılında Ankara'dan İstanbul'a taşındı. Aynı zamanda dublaj çalışmalarına da devam etti.

2006 yılında "Gümüş" adlı dizide Songül Öden, Kıvanç Tatlıtuğ, Ekrem Bora, Güngör Bayrak, Laçin Ceylan, Tarık Ünlüoğlu ile birlikte oynadı.