Dünyanın en çok kazanan aktörlerinden Brad Pitt, Oscar ödüllü partneri Angelina Jolie'nin başrolünü üstlendiği "Maleficent” filminin galası için Hollywood’daydı.
El Capitan Salonu'nda düzenlenen gala sırasında Vitayii Seduik adlı bir kişi aniden kalabalıktan sıyrıldı ve imza dağıtan aktörü yumrukladı.
 
Suratına yediği darbenin ardından Pitt de saldırgana vurarak karşılık verdi. Polis saldırganı gözaltına aldı. Sorgusu tamamlanan Ukraynalı Sediuk 20 bin dolar cezaya çarptırıldı.
 
50 yaşındaki aktör olaydan sonra hayranlarına imza dağıtmaya devam edip filmi izlemek için salona geçti.
 
Disney'in "Uyuyan Güzel" masalından uyarladığı "Maleficent" filminde Jolie'nin yanı sıra çiftin küçük kızları Vivienne de rol alıyor.
 
Bu ilk saldırı değil
 
Seduik’in adı bir süre önce de Cannes Film Festivali’nde bir olaya karışmıştı.
Seduik, "How to Train Your Dragon 2 (Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2)" filminin galası öncesi kırmızı halıda ünlü oyuncu America Ferrara'nın eteğinin altına girmeye çalışmıştı.
 
25 yaşındaki saldırgan şubat ayında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Santa Barbara Film Festivali’nde de bir anda ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio’nun kasıklarına sarılmıştı.
 
Seduik, bir yıl önce karıştığı bir olayda da ünlü İngiliz şarkıcı Adele,  Grammy Ödül Töreni’nde ödülünü alacakken sahneye atlamıştı.
 
Seduik’in adının ilk duyulduğu olay ise 2012’de gerçekleşti. “Siyah Giyen Adamlar 3” başrol oyuncusu Wil Smith, filminin Moskova galası için Rusya’daydı. Kalabalığı aşan Seduik aniden Will Smith’e sarıldı ve öpmeye başladı. Smith tokatla karşılık verdi.
Ukrayna asıllı Seduik’in bu eylemleri niçin gerçekleştirdiği bilinmiyor.