Sahne öncesi toteminiz var mı?

- Yok, yapmıyorum galiba... Sadece sahne öncesi 3-4 saat öncesinden yemek yemem. Onun sebebi de şu, ağırlık ve gaz yapıyor. Sadece bir dilim ekmek yerim, o da midedeki asidi emsin diye.



◊ Oyunlarınızda seyircinin
ilgisi dağılınca ne yapıyorsunuz, ilgiyi toplamak için yöntemleriniz var mı?

- Var tabii birtakım numaralarım. (Gülüyor) Dizginler elinizde olacak. Ben ön sıradakileri bile görmem ama tüm seyirciyi hissederim. Mesela bir taraftan 'öhö öhö' diye sesler gelmeye başlayınca anlarım ki şaşırtıcı bir şey yapmak lazım. Hatta repliğimi unutmuş gibi bile yapabilirim. Birden dururum, uzun bir es olur. Onlar ne yaptık acaba diye dikilirler, ben devam ederim. Yani birtakım yemlerimiz var. (Gülüyor)



◊ Mesleki kâbuslarınız var
mıdır?

- Olmaz olur mu? Rüyamda mesela trafikten oyuna yetişemediğimi görüyorum. Ya da gidiyorum ama ne oynayacağımı bilmiyorum. (Gülüyor)



◊ Tiyatro ve turne dışında nasıl geçiyor hayatınız? Dizi izler misiniz mesela?


- Dizi katiyen izlemiyorum. Yeni bir şey başladığı zaman bazen bakıyorum, o da oyuncuları görmek için. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok, dizinin süresi 1.5 saat... Bir bölüm, 1 hafta içinde çekiliyor. O kadar boş zaman var, geliyorlar birbirlerinin suratlarına bakıyorlar. O ona bakıyor, o ona bakıyor. Bitmek tükenmek bilmiyor.

◊ Peki siz ne izliyorsunuz?

- Televizyonda Mezzo diye klasik müzik kanalı var, onu çok seviyorum. Opera ve caz tutkunuyum. Eve gider gitmez onu açarım.

◊ Var mı gözünüze çarpan iyi oyuncu?

- Valla, çok başarılı oyuncularımız var. Üstelik mankenlikten gelip eğitimden bile geçmedikleri halde... Belki sahneye çıkarırsan

bir şey yapamayabilirler. Çünkü sahnede konuşmak, sesini duyurmak başka bir şey. Çünkü tiyatro er meydanı. Biliyorsun ayıyı bile oynatıyorlar ama tiyatroda ayıyı oynatamazsın.



◊ Hadi diziler tamam ama
sinemaya neden uzaksınız...

En son 2010 yılında “Prensesin Uykusu Var”da oynadınız... Ondan önce “Pazar: Ticaret Masalı var”...

- Evet, bir de geçen sene BluTV'de yayınlanan mini film serisi “7yüz”de oynadım.



◊ TV'ye mesafelisiniz, “7yüz”ü nasıl kabul ettiniz?


- Rol ve öykü çok hoşuma gitti. Bir bölümünde oynadım. Yönetmenle de tanıştım, daha evvel yaptığı işleri gösterdi. Onu da sevdim. Elektriğimiz uyuştu.

ŞENER ŞEN'İN DE BENİM DE KAYBEDECEK ÇOK ŞEYİMİZ VAR