Aydın"da her geçen gün sayıları artan zincir mağazalar il merkezindeki esnaflardan sonra ilçelerdeki esnafı da bitirdi. Koçarlı"da her geçen gün kapanan iş yeri sayısı artarken, direnenlerin de çoğunluğu işsizlikten şikayetçi olarak emekliliklerini beklediklerini söylediler.
Gündoğan Mahallesi Çine Caddesi üzerinde 30 yıldır bakkallık yapan Ertuğrul Yılmaz (58) son yılların en sıkıntılı günlerini yaşadıklarını söyledi. Zincir mağazalarla birlikte, nakit sıkıntısı nedeniyle vatandaşların ekmeği bile kredi kartı ile almaya başladığını kaydeden Ertuğrul Yılmaz, “Adeta mahalle bekçisi haline geldik. Sabah iş yerini Besmele ile açıyoruz. Akşam da az-çok ne kazandıysak bereket okuyup kapatıyoruz. Bir şekilde geçinip gidiyoruz ama nasıl geçindiğimizi biz de bilmiyoruz. Vatandaşların bakkalına ve kendi esnafına sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Yılların bakkalı olarak yaşadığı bazı olayların ağrına gittiğini de kaydeden Ertuğrul Yılmaz, “Nedense vatandaşımız parası yokken "Biz komşuyuz yaz" diyor. Parası olunca da bize uğramıyor. Alışverişte de milli bilince sahip olmasından yanayım” diyerek bakkalların iyi günlerde de hatırlanmasını istedi.