Olay, Kemalpaşa ilçesine bağlı Vişneli köyünde bulunan Küçükpınar Mağarası'nda meydana geldi.
Urla'da yaşayan ve dalgıçlık yaptığı öğrenilen Şükrü Ok ile arkadaşı E.D., dalgıç kıyafetleri, su altında kullanılabilen el feneri ve oksijen tüpüyle birlikte mağaranın bulunduğu bölgeye geldi. Şükrü Ok, dalış teçhizatıyla Küçükpınar Mağarası'na girdi, arkadaşı E.D. ise dışarda beklemeye başladı. Arkadaşı E.D, bir süre beklediği Şükrü Ok'un mağaradan çıkmaması üzerine durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Jandarma ekipleri ve İzmir Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri Şükrü Ok'un bulunması için çalışma başlattı.
E.D., ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Yapılan araştırmalarda mağaranın içerisinde kayıp dalgıca ait olduğu öne sürülen yanar vaziyette su altı el feneri, kılavuz ipi olarak kullanılan 5-6 metre uzunluğundaki çamaşır ipi ve ayakkabı bulundu. Mağara içinde Ok'u arayan ekipler bir sonuç elde edememeleri sebebiyle aramalara son verdi.
İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü Atilla Altunbulak, mağaranın girişinde zorlu bir geçit olduğunu ve yaklaşık 70 metre yatay giriş yapıldığını, içeride çok güçlü bir akıntının bulunduğunu, kayıp dalgıcın da burada akıntıya kapılmış olabileceğini bildirdi. Şükrü Ok ve arkadaşlarının define aradıkları öne sürüldü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.