Italcementi, bu kararı mafya baskısını protesto etmek ve boyun eğmediğini göstermek için aldığını açıkladı.


Öte yandan İtalya'da mafya ile mücadele için daha önce haraç verenleri örgütten atacağını açıklayan İtalyan İşverenler Konfederasyonu da (Confindustria), Italcementi'nin bu kararını olumlu karşıladı.

1864 yılından beri dünya çimento pazarına hizmet veren Italcementi, dünya genelinde 23 bin kişiyi istihdam ediyor ve 6 milyar euro ciro yapıyor. Şirket Türkiye'de Set Group aracılığı ile faaliyet gösteriyor.

İtalya'da son dönemde mafya ile mücadelede bir dönüm noktası yaşanıyor. İtalyan ekonomisinde çok büyük bir sektör haline gelen mafyanın belini kırmak için polis yetkilileri arka arkaya operasyonlar düzenliyor ve mafya liderlerine göz açtırmıyor. Son olarak İtalyan mafyasının en çok aranan 30 ismi arasındaki Daniele Emanuello, polisle girdiği çatışmada vurulmuştu. İtalyan polisi, yaklaşık 1.5 ay önce de 'Babaların Babası' olarak bilinen mafya babası Salvatore Lo Piccolo'yu yakalamıştı.

MAFYA KARŞITI GÖSTERİLER

Öte yandan mafyanın anayurdu olarak bilinen Sicilya'nın Corleone köyünde binlerce insan, önceki gün düzenlenen anti-mafya konseri için bir araya geldi. Belediye, anti-mafya kuruluşu Libera ve MTV İtalya'nın ortak olarak düzenlediği üç gün süren etkinliğin konserlerinde, mafya mağdurlarının yakınları da zaman zaman sahneye çıkıp konuşmalar yaptı.