Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında önemli açıklamalar yapıyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:


- Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Hepimize önemli görevler düşüyor. Bazıları eski ve köhne siyaset tarzının hala geçerli olduğu düşüncesine kapılmaktadır. Ama Türkiye yukarıdan aşağı değil aşağıdan yukarı ilerlemektedir. Türkiye dünyanın gereklerine uygun şekilde ilerlemektedir.

BİZİM İŞİMİZ SORUNU ÇÖZMEKTİR

- Son zamanlarda siyasi partilerin varlığını Anayasa'ya rağmen bir kenara iten, bu gayret içinde olanlar var. Bu çok yanlış bir gidiştir. Bizler kararlı gidişatımızı sürdürmek durumundayız ve sürdüreceğiz.


- Bu toplum bu millet demokrasinin hukukun ve özürlüğün evrensel standartlarını talep etmektedir. Bu millet özgürlüklerin gölgelenmesini arzu etmiyor. AKP olarak bizim işimiz sorunları çözmektir. Muhalefetten de bunu bekliyoruz. Siyaset dışındaki konuları siyasete çekmesinin hiçbir yararı yoktur. Yakın tarihimiz bunun açık örnekleriyle doludur.

BİZ MAFYANIN AVUKATI DEĞİLİZ

- Hepimizin sağduyulu olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin görevleri var. Bizler milletin vekiliyiz ve millet bize iktidar yetkisi verdi. Muhalefet de görevini bilmeli ve bunun gereğini yerine getirmeli.

- AKP kurulduğu günden beri hukuka saygılı bir siyasi çizginin temsilcisi olmuştur. Demokratik siyasetimize asla gölge düşürmeyeceğiz. 70 milyonun hakkını korumakta ısrar edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde değerlerimizi koruyacağız.

- Biz mafyanın çetenin ve çetelerin avukatı değiliz.

GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

- Ama yargının ve savcının yürütmeye verdiği görevlerimiz var bunu da yerine getirmek zorundayız. Acaba başbakanın verdiği bir şey mi var. Başbakan'ın bildiği bir şeyler olmak zorunda, bir şeyler bilmesi lazım tabii ki bilmesi lazım.

- En az senin kadar bilmesi lazım. Biz görevimizi yerine getiriyoruz.


25 ÇEYREK BÜYÜDÜK


- Türkiye ekonomisine ilişkin hepimizi sevindirecek gelişmeler var. Biz hiçbir zaman Türkiye'nin her sorununu hallettik cümlesini kurmadık, iddiasında bulunmadık ama hedeflerimiz doğrultusunda ilerledik ve ilerliyoruz. Son 5 yıl içinde Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri dikkat çekicidir.



- Tam 25 çeyrek büyüme başarısını gösterdik. Bizden önceki 10 yılda en büyük büyüme başarısı yüzde 3'tü. 2008 yılının sonunda inşallah daha da başarılı olacağız. Bu kararlığımızın sonucudur.



- Bu olumlu gelişmeler sadece başlangıçtır. Türkiye daha fazlasını görecektir, bunun için çalışıyoruz. Türkiye eski günleri görmesin. Türkiye yeniden yoksullaşmasın.

GERİLİM ÜZERİNE BİR SİYASET TUTTURMUŞLAR

- İşsizlikte, faizde, üretimde, ihracatta daha iyi seviyede olmamız gerekiyor. Sanal gerilimlerle vaktimizi harcamıyoruz. Biz gereksiz tartışmaların içine girmiyoruz. Türkiye'yi adım adım dolaşıyoruz. Türkiye'yi büyütmek için çalışıyoruz.



- Biz 124 milyar dolar az desinler, 200 milyar dolar olmalı desinler, bize de heyecan versinler. Ama bunlar sorun var diyorlar. Gayret et senin de olsun. İstiyoruz ki ekonomi de daha ileri seviyeyi düşünsünler hatta bize yol göstersinler bunu istiyoruz. Muhalefet bu milletin heyecanını gölgelemesin.



- Engellemek üzerine, gerilim üzerine bir siyaset anlayışı tutturmuş gidiyorlar. Teşekkür beklemiyoruz. Halkımızı zamanı gelince teşekkürünü zaten sunacak. Bekleyin bari moral bozmayın.


GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

 

- Muhalefet Türk ekonomisinin gerçek rakamlarını anlamak istemiyor. Ama biz aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.  Türkiye için yarınlar bugünlerden çok daha aydınlık olacaktır. İl il dolaşarak açılış törenlerimizi devam ediyoruz. Bizi yetişemeyenler ise,  nerede ne var bilmiyor. Hiçbir şeyden haberleri yok. Çünkü bütün siyasetlerini yalan üzerine inşa etme gayreti içerindedir. Yalan söyle tutmasa da izi kalsın misali...

 

- Ama benim milletim biliyor ki güneş baçlıkla sıvanmaz. Biz milletimize güveniyoruz. Bu yolculuğa devam ediyoruz.