Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'de düzenlediği basın  toplantısında konuştu.

Ülkesinin ABD ile diplomatik ilişkileri kesmesinin petrol ticaretini  etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya Maduro, "ABD ile ilişkilerimiz çok  yönlü. Biz, ABD hükümeti ile diplomatik ve politik ilişkilerimizi kestik. Ancak  diğer ilişkilerimiz devam edecek. Eğer patates almak isterlerse, patates satarız.  Petrol almak isterlerse petrol. Eğer hiçbir şey satın almak istemezlerse de  satmayız." yanıtını verdi.

Venezuela'da önceki gün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği  mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido,  muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD  olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama,  Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine  desteklerini yinelemişti.

Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri  kestiğini açıklamış ve Venezuela'daki ABD'li diplomatlara ülkeyi terk etmesi için  72 saat süre vermişti.