Karadon mevkisindeki özel maden ocağı firmasında çalışan işçiler, sahur vakti, ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları sofrada yemek yedi.

Sofralarındaki domates, biber, peynir, konserve ve ekmekten oluşan yiyecekleri ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruç için niyette bulunup, dua etti.

Maden ocağı ortaklarından Ahmet Kurt, AA muhabirine, madenciliğin dünyanın en zor mesleği olduğunu, ramazan ayında işçilerin sahur ve iftarlarını yerin metrelerce altında yaptıklarını söyledi.

Ramazanın yaz mevsimine gelmesi nedeniyle sıcak havanın insanları zorlayabildiğini ifade eden Kurt, ''Madenler yazın serin olması işçiler için avantaj. Böylece emek yoğun çalışan madenciler fazla zorlanmayacaktır. İşçi arkadaşlarımız evlerinden getirdikleri yemekleri ocak içerisinde kurdukları masada paylaşıyorlar'' dedi.

Başmühendis Uğur Akkurt, yer altının doğal havalandırması sayesinde serin olduğunu, özellikle yaz aylarında oruç tutan madencilerin daha az zorlandıklarını kaydetti.

Madencilerden Ali Tabak, 12 yıldır madenlerde çalıştığını, her Ramazan'da sahur ve iftarları mesai arkadaşlarıyla paylaştıklarını belirtti.

Çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını ifade eden Tabak, ''Ailemizden çok arkadaşlarımızı görüyoruz. İlk sahurumuzu da beraber yaptık. Dışarıda hava çok sıcak, ocaklar serin. Gündüz vardiyasında çalışan arkadaşlarımız için bu avantaj'' diye konuştu.

Ertan Ulusoy da maden ocağında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle sahur yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

AA