Oluşturulan kurul şuana kadar denetlenen maden ocaklarından birini Maden Kanunu mevzuatına ve kurallara uymadığı gerekçesiyle çalışmalarını durdurdu.
Aydın Valiliği tarafından oluşturulan İl Özel İdare Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü başkanlığında Çevre İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinden oluşan Maden Ocakları Denetim Komisyonu kontrol ve denetim çalışmalarına başladı.
Maden ocaklarının il genelinde denetimleri yapılarak, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, iş sağlığı, çevre kirliliği gibi konularda çıkabilecek aksaklıkların giderilmesi amaçlanan denetimlerle ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yere sahip yer altı zenginliklerinin korunması hedeflendiği bildirildi. Uygunsuz işletilen madenlerin çevre, doğa ve insan sağlığını olumsuz etkilediği dikkat çekilirken, yapılan denetimlerle maden ocaklarının, faaliyetlerini sürdürürken insan sağlığına, çevreye zarar vermeden, mevzuata ve maden kanunlarına uygun bir şekilde, faaliyetlerini sürdürmesi sağlandığı belirtildi.

BİR MADEN OCAĞI"NIN ÇALIŞMASI DURUDURULDU
Özel İdare Maden Ocakları Denetim Komisyonu çalışmalarına, ilk etapta kömür ocaklarından başladı. Altı adet kömür ocağını denetleyen komisyon üyeleri Maden Kanunu"nun öngördüğü ilgili mevzuata ve kurallara uyulmadığı için, bir kömür ocağının faaliyetinin durdurulmasına karar verdi. Mevzuata uymayan, Maden Kanunu"na aykırı, çevreye ve insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen ocakların, Yasalarda ön görülen hükümler uygulanarak, eksikleri tamamlanıp mevzuata uygun konuma gelene kadar faaliyetlerinin durdurulacağı belirtildi.
Aydın genelinde Kömür, Taş, Kum, Mermer, Kuvars ve Feldspat olmak üzere, yaklaşık 170 adet maden ocağını kapsayan denetlemelerin süreceği öğrenildi. iha