BALIKESİR"in Kepsut İlçesi'ndeki kömür madeninde, dinamit patlatılması sonucu meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti.

İsaalan Köyü"nde, bugün saat 17.00 sıralarında, Ahmet Kalan'ın sahibi olduğu Enerji Madencilik Şirketi'ne ait Kömür ocağında göçük meydana geldi. Madende dinamitçi olarak çalışan 25 yaşındaki Yılmaz Çınar ve Ramazan Aydoğdu, maden işçilerinin dışarı çıkmasından ardından dinamit patlatmak için madene girdi. İki işçi, dinamit patlamasının ardından madende meydana gelen göçüğün altında kaldı. Madenciler tarafından iki işçi göçük altından çıkartıldı, durum da jandarma ve sağlık ekiplerine bildirildi. Yaralı işçiler Çınar ve Aydoğdu, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamlarını yitirdi.

Madenin 1 ay önce Balıkesir'den gelen bilirkişilerce denetlendiğini ve çalışılabilir raporu olduğunu belirten Kepsut Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, kazanın meydana geldiği kömür madeninin ilçeye 24 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

Jandarmanın olay yerine hareket ettiğini ve gerekli araştırma ve incelemenin yapıldığını kaydeden Kaymakam Gümüşçüoğlu, göçük altında kalan 2 kişinin hastaneye kaldırılırken yaşamlarını yitirdiğini ve göçük altında kalan başka kimsenin olmadığını da sözlerine ekledi.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.