İnağzı mahallesinde faaliyet gösteren Bağlık Madencilik Şirketi’nde çalışan gece vardiyası işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yapmanın heyecanını yaşadı. Yerin yüzlerce metre altında yaklaşık 40-50 santimlik yüksekliği bulunan alanda kömür kazarak ekmek parası kazanan işçiler, ocakta sahur yapmanın çok keyifli olduğunu söyledi. 
 
Maden ocağında da Ramazan atmosferini yaşayan işçiler, bir taraftan ‘karaelmas’ olarak tabir edilen taş kömürünü kazarken diğer taraftan yanlarında getirdikleri erzakları tahtaların üzerine koyarak yer sofrası hazırladı. Daha sonra vardiya çavuşunun mesai arkadaşlarına sahur vaktinin geldiğini haber vermesiyle mola veren işçiler, kömür karası elleriyle domates, salatalık, peynir, zeytin, soğan ve ekmekten oluşan sofrada sahurlarını yaptı. 
 
Madenciler, sahur azıklarını yedikten sonra dua etti. 
 
“MADENDE SAHUR YAPMANIN KEYFİNİ YAŞAMAK LAZIM”
 
10 yıllık Maden Mühendisi Cemalettin Yılmaz(33), “100 metre 45 derece eğimli desendere indik. Yaklaşık 100 metre Güney lağımı geçip Hacı Petro ayağına geldik. Oradan 40 metre baş yukarı çıktık. Burada şu anda 2 ekip, 12 kişi bir vardiya çavuşu, bir vardiya şefi ve bir de vardiya mühendisi olmak üzere toplam bu ayakta 15 kişi çalışıyoruz. Madencilik zor bir meslek, burada elimizden geldiğince işimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Sahur vakti geldiğinde sahur soframıza oturup tekrar işimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Görüyorsunuz bizim madencilikte sahurumuz, iftarımız hatta normal günlerde yemeğimiz de böyle. Bundan farklı bir durum yok. Bu işi severek yaptığımız için bizim için bir sıkıntı yok.” dedi. 
 
37 yıllık madenci İbrahim Çamlı, ocakta arkadaşlarıyla birlikte ilk sahur yapmanın kendisine çok büyük bir keyif verdiğini belirterek, “Arkadaşlarımla acı soğan, biber, domates yemekten çok büyük keyif alıyorum. Biz ekmek paramızı bu şekilde kazanıyoruz. Yaptığımız işi severek yapıyoruz. Mutluyuz, huzurluyuz. Yerin altında sahur yapmanın lezzetini yaşamak lazım. Özellikle emekçi arkadaşlarımızla birlikte olmak çok büyük bir keyif. Bunu yaşayan bilir. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Cenab-ı Hak Ramazan ayı hürmetine bizleri kazadan beladan korusun!” diye konuştu. 
 
20 yıllık madenci Orhan Kiraz (45) da şunları söyledi: Yaptığımız meslek çok ağır bir meslek. Yer altında ilk sahurumuzu iş icabı burada yapıyoruz. Mesai arkadaşlarımızla beraber sahur yapmak çok gurur verici bir şey. Amacımız çıkardığımız kömürle beraber memleketimizin, sanayimizin kalkınması, ileriye gitmesi. Bize düşen bu madende kömürü dışarı çıkarmak. Hep beraber domates, salatalık, biber yemek Ramazanda bizim için farklılık oluyor. Biz bundan memnunuz.”
 
MADENDE TÜRKÜ SÖYLEDİLER
 
Ailesinden uzakta ilk sahurlarını yapan maden işçileri, hüzünlerini Türkü çığırarak giderdi. Ocakta hem Türkü çığıran hem de alkışla tempo tutan işçiler, Ramazan ayının kazasız belasız bir iş hayatı getirmesi dileğinde bulunarak işlerinin başına döndü.