Devrek İlçesi'nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, yaklaşık 10 metreden dereye uçtu. Araçtaki 4 yaralıdan 3'ünü, Ankara'ya maça giderken kazayı gören Zonguldaksporlu futbolcular tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 82 yaşındaki Rakibe Yardım öldü.

Kaza, önceki gün saat 16.00 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu'nun Dorukan Tüneli çıkışında meydana geldi. Ankara'dan Zongudak'ın Çaycuma İlçesi'ne giden 61 yaşındaki Cemal Yardım yönetimindeki 67 ES 984 plakalı otomobil, sürücüsünün viraja hızlı girmesi sonucu kontrolden çıkıp 10 metreden yol kenarındaki dereye uçtu. Derenin içinde ters dönen aracın sürücüsü Cemal, yanında bulunan 82 yaşındaki Rakibe, 85 yaşındaki Mahir Yardım ve 53 yaşındaki Nihal Yurtbay yaralandı.

Kendi imkanlarıyla araçtan çıkan sürücü Cemal Yardım, Akyurt Belediyespor ile oynayacağı Bölgesel Amatör Ligi karşılaşması için Ankara'ya giden Zonguldakspor kafilesini taşıyan otobüsü durdurup yardım istedi. Teknik Direktör Resul Kumaş, masör İsmail Arslan ve futbolcular dereye inerek araçtaki 3 yaralıya yardım etti. Ayakkabılarını çıkarıp, eşofmanlarının paçalarını dizlerine kadar sıvayarak dereye giren futbolcular, önce hafif yaralı olan Nihal Yurtbay'ı araçtan çıkardı. Futbolcular, dik yamaçta uzun ağaç dallarına tutunarak Yurtbay'ı yola çıkardı.

Futbolcular, daha sonra durumları ağır olan Rakibe ve Mahir Yardım'ı araçtan çıkardı. Bu sırada gelen 112 Acil Servis ekibi, iki yaralıya derede ilk müdahaleyi yaptı. Sedyelere konulan yaralılar, yine ağaç dallarına tutunan futbolcular tarafından yola çıkarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki tedavisinin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Rakibe Yardım, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 yaralı ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaralıları kurtardıktan sonra maç için Ankara'ya giden Zonguldakspor'da Teknik Direktör Resul Kumaş ile futbolcular Yasin ve Hurşit'in, daha sonra soğuk algınlığı nedeniyle rahatsızlandığı belirtildi.Zonguldakspor maçı 2-1 kaybettiği öğrenildi.

Radikal