Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistan  Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşmesinde, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün  aydınlığa kavuşturulması talebinde bulundu. 

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee tarafından yayımlanan  açıklamada, Macron ve Kral Selman'ın telefonda görüştüğü ifade edildi.

Açıklamada, iki liderin, gazeteci Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin  soruşturmayı ele aldıkları belirtilerek Macron'un, bu suç karşısında derin  öfkesini dile getirdiği ve bu drama sebep olan koşulların ortaya çıkarılmasını  Kral Selman'dan talep ettiği kaydedildi.

Macron'un, Kral Selman'a ülkesi için ifade, basın ve kamu hürriyetinin  önemini dile getirdiği ifade edilen açıklamada, "Fransa, ortakları ile suçlular  hakkında uluslararası yaptırımları yürürlüğe koymakta tereddüt etmeyecektir."  ifadesi kullanıldı.

Görüşmenin Fransa ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi ilişkiler ve  stratejik diyalog çerçevesinde yapıldığı hatırlatılırken, iki liderin başta Yemen  ve Suriye olmak üzere bölgesel konuları da ele aldıkları bilgisi paylaşıldı.

MAY DE GÖRÜŞTÜ

İngiltere Başbakanı Theresa May, gazeteci Cemal  Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile  telefonda görüştü. 

İngiltere Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan yapılan açıklamaya göre,  May, görüşmede Kral Selman'a, ülkesinin, Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusundaki  ciddi kaygılarını" iletti.

"Başbakan, mevcut izahatın inandırıcı olmadığını, dolayısıyla tam  olarak ne olduğunu ortaya çıkarmaya acil ihtiyaç olduğunu söyledi." ifadesi  kullanılan açıklamada, May'in, Suudi Arabistan'a, Türkiye'nin yürüttüğü  soruşturmada iş birliği yapması ve sonuçlar konusunda saydam olması çağrısında  bulunduğu aktarıldı.

"Başbakan, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde sorumluluğu olan herkesin uygun  şekilde hesap vermesi gereğini yineledi." denilen açıklamada, May'in Kral bin  Abdülaziz'e, ülkesinin, Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinin İngiltere vizelerinin  iptal edeceğini de söylediği belirtildi.